Hoe kun je STAP budget aanvragen? 4 handige stappen

Hoe kun je STAP budget aanvragen? 4 handige stappen

Sinds de komst van de STAP-regeling kun je je STAP-budget van € 1.000,- aanvragen bij het UWV. Maar hoe doe je dat? We hebben het even voor je op een rijtje gezet. In 4 simpele stappen ben jij klaar om je training te starten.

Voordat je begint bedenk je natuurlijk wat voor training je zou willen volgen. Wil je je digitale vaardigheden aanscherpen, een bepaalde certificering behalen of een compleet ontwikkeltraject volgen? Dat laatste is met STAP wel erg interessant. Je kunt je dan zonder te hoeven bijbetalen (om)scholen tot allerlei functies in de IT, zoals systeembeheer, developer of data analist.

Volg daarna onderstaande stappen om budget aan te vragen voor je gekozen training of traject:

 1. Vraag de training aan op onze website
  Dit doe je door op de trainingspagina te klikken op de knop met ‘STAP aanmeldbewijs’. Je komt dan op een eenvoudig aanmeldformulier. We vragen hier natuurlijk alleen de gegevens die nodig zijn voor het aanmeldproces.
 2. Je ontvangt het aanmeldingsbewijs
  Op basis van het ingevulde formulier maken wij het aanmeldingsbewijs en sturen deze per e-mail naar je toe.
 3. Meld je aan bij het UWV
  Ga naar het STAP-portaal van het UWV en gebruik je DigiD om in te loggen. Je kunt hier je STAP-aanmeldingsbewijs uploaden. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord en bevestiging van het UWV. Als je STAP-aanvraag is goedgekeurd krijgen wij hier ook bericht van.
 4. Wij geven de training vrij
  Als wij bevestiging van het UWV ontvangen dat je aanvraag is goedgekeurd zullen we de training vrijgeven en geven we jou een seintje dat je kunt beginnen.

En dan?

Ja dan kun je echt van start! Nadat je de training hebt gevolgd of het ontwikkeltraject hebt afgerond, sturen wij een bewijs van deelname naar het UWV. Het proces is dan helemaal afgerond.

Wat kun je nu al doen?

Stap 1 en 2 kunnen nu al gedaan worden. Als je eruit bent welke training je wilt volgen, dan kun je deze al aanvragen. We zorgen dan dat je aanmeldingsbewijs alvast gemaakt wordt. Je bent dan helemaal klaar om direct aan te vragen bij het UWV.

Op meerdere momenten in het jaar komt er nieuw STAP-budget beschikbaar. De komende momenten van 2023 zijn:

 • We wachten op informatie van het UWV

Bij het eerste aanvraagmoment ging het erg snel met het geldpotje. Zorg dus dat je bij de volgende momenten klaar zit om je aanvraag te doen. Wil je een reminder ontvangen voor de volgende subsidie momenten? Laat dan onderaan dit blog even je e-mailadres achter.

Belangrijk om te weten

Kom je er niet uit, wil je advies of heb je een vraag over het aanvragen van een training met het STAP-budget? Laat het ons weten via info@icttrainingen.nl, gebruik de chat op de website of bel met 026-8402941. Onze mensen zitten klaar om je te helpen.

Let op: de online trainingen van icttrainingen.nl komen niet meer in aanmerking voor het STAP-budget. Dit budget is alleen nog te benutten voor opleidingen die in het scholingsregister van de overheid zijn opgenomen. Het kan hierbij gaan om meerjarige MBO-, HBO- of WO-opleidingen of een deel daarvan.