Omscholen naar programmeur

Omscholen naar programmeur

Waarschijnlijk ben je opzoek naar een goede manier om je om te scholen naar programmeur. En dat begrijpen wij.

Want uit een kwartaalanalyse van de vacaturemarkt door uitzendorganisatie Yacht bleek dat de vraag naar ICT professionals nog altijd enorm stijgt.

Met name de softwareontwikkelaars zijn erg in trek. De vraag naar Java, PHP of .NET programmeurs is uitzonderlijk hoog te noemen.

Uiteraard biedt dit ook een hoop mogelijkheden. Softwareontwikkelaars zijn gewild wat resulteert in mooie arbeidsvoorwaarden voor dergelijke functies.

Maar dat is uiteraard niet het enige voordeel.

Jezelf succesvol omscholen naar programmeur biedt vrijwel zeker een baangarantie. Startende programmeurs krijgen volop kansen, mogen zich ontwikkelen en hebben in veel gevallen ook wat te eisen.

Programmeur worden

Het tekort aan programmeurs op de arbeidsmarkt kan deels opgelost worden door enthousiaste mensen die niet te beroerd zijn in zichzelf te willen investeren, opleidingen willen volgen en zo een mooie toekomst op de arbeidsmarkt tegemoet te gaan.

Wanneer je programmeur/softwareontwikkelaar wordt heb je tevens grote kans om relatief veel geld te verdienen. 28,7% van de (web)developers verdienen gemiddeld al €3000,- tot €4000,- per maand, terwijl zelfs 18,5% €4000,- of meer verdiend (bron: tweakers/intermediair).

Helemaal geen gek idee dus om eens te kijken of je jezelf kan omscholen naar programmeur of softwareontwikkelaar.

Tegenwoordig liggen er immers grote kansen op de arbeidsmarkt en met gedegen cursussen, trainingen of opleidingen kan dit zeker toekomstmuziek voor je zijn.

Omscholen naar programmeur

Om jezelf om te scholen naar programmeur hebben wij diverse leerpaden uitgestippeld waarmee je een uitstekende basis legt als programmeur.

Je doet alle benodigde kennis op en verzilvert dit bovendien via certificeringen. Zo heb je altijd bewijs van je kennis en toon je tevens aan dat de door jou opgedane kennis ook up to date is.

We gaan er voor het gemak even van uit dat je nog geen enkele ervaring hebt op het gebied van programmeren of softwareontwikkeling.

Waar je dan het meest behoefte aan zult hebben is een theoretisch fundament waar je de rest van je omscholingstraject op terug kunt vallen. Denk aan de basisprincipes van software ontwikkeling in combinatie met object georiënteerd programmeren.

In deze training is er zowel aandacht voor de ontwikkelcyclus en ontwikkelmethodieken als voor de basisstructuur van verschillende programmeertalen.

Je leert de verschillende elementen van programmeercodes en hoe je die globaal moet toepassen. De ideale basis voor uw carrière als programmeur!

Vervolgens doe je er goed aan om jezelf te focussen op het object georiënteerd programmeren. Vrijwel alle moderne programmeertalen zijn tegenwoordig object georiënteerd. Door object georiënteerd te programmeren focus je op zogenaamde objecten zodat je code kunt hergebruiken en het onderhouden van de code verkleint. Een basis die eigenlijk iedere programmeur zou moeten hebben.

Welke programmeer kant wilt u op?

De belangrijkste vraag die je jezelf vervolgens moet stellen, is welke kant je op wilt. Eigenlijk heb je hierin drie keuzes via ons:

1. Softwaredevelopment (.NET): Veel gebruikt voor zakelijk (online) applicaties, mobiele apps, bedrijfswebsites en het uitbreiden van diverse producten van Microsoft zoals bijvoorbeeld SharePoint.

2. Java development (Java): Veel gebruikt voor zakelijke (online) applicaties. Tevens vormt Java ook de basis voor app development op bijvoorbeeld het Android platform. Met name veel gebruikt bij overheden, banken en verzekeraars.

3. Webdevelopment (PHP): De meest gebruikte programmeertaal in de open source community. Tevens zijn veel bekende CMS systemen zoals Joomla, WordPress en drupal ontwikkeld in PHP.

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden, maar uit onze gegevens blijkt dat dit de meest gewilde en gevolgde richtingen zijn die men kiest voor omscholing richting programmeur. Iedere richting heeft zo zijn eigen opleidingstraject, welke hieronder behandeld zullen worden.

Twijfel je over de programmeertaal die je moet kiezen? Bekijk dan dit blogartikel van ons: Welke programmeertaal leren?

Programmeren met Java

Het is belangrijk om te starten met de basis van het programmeren met Java. Iedereen die in de taal Java wil kunnen programmeren of deze taal beter wil begrijpen kan het beste de training Java SE 11 Developer (Exam: 1Z0-819) volgen.

Deze training bereidt je zoals gezegd optimaal voor en is tevens geschikt om het officiële Java 1Z0-819 examen te behalen. Na het volgen van deze training begrijp je alle basisprincipes van Java SE11, kan je zelfstandig Java applicaties programmeren en begrijp je ook alle basisprincipes van Java classes, exception handling en File I/o.

Eerder was deze training opgesplitst in 2 delen: Java SE 11 Programmer I en II. Tegenwoordig is dat samengevoegd tot 1 training met examen: Java SE 11 Developer (Exam: 1Z0-819)

Wanneer je het examen 1Z0-819 hebt gehaald, dan ben je Oracle Certified Professional, Java SE11 Developer en ben je klaar voor de eerste stappen als Java programmeur.

Of volg het complete ontwikkelpad tot (junior) Java Programmeur

Programmeren met.NET

.NET (spreek uit: dot net) is een framework dat speciaal door Microsoft is ontwikkeld en waarmee je applicaties kunt ontwikkelen. Binnen het .NET framework zijn meerdere programmeertalen te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn VB.NET, C#, C++.NET en bijvoorbeeld Delphi.NET. De meest gebruikte op dit moment is echter C#.

Wanneer je applicaties wilt ontwikkelen en dit op basis van het .NET framework wilt gaan doen, dan raden wij ook aan om de programmeertaal C# te kiezen.

De grote kracht van C# is dat je met relatief weinig code toch zeer veel kunt verwezenlijken. Met C# kan je applicaties ontwikkelen voor web, mobiele apps, client en desktop toepassingen.

Je kan er ook voor kiezen om jezelf te specialiseren in het ontwikkelen van webapplicaties. Je ontvangt dan ook de MCSA: Web Applications certificering.

Programmeren met Python

Een programmeertaal waar de laatste tijd veel vraag naar is is Python. Met Python kun je bijvoorbeeld de volgende zaken programmeren: het automatiseren van taken, game development, webapplicaties, machinelearning en big data.

Om kennis te maken met Python bieden wij een Live Python Bootcamp aan: Live Online Bootcamp Leren programmeren met Python. Na het volgen van deze Bootcamp ben jij bekend met de basisprincipes van programmeren in Python.

Of volg het complete ontwikkelpad van Python Novice tot Pythonista

Programmeren met PHP

Wanneer je jezelf wilt certificeren op het gebied van PHP, dan is het aan te raden om eens te kijken naar de Zend Certified PHP Engineer certificering.

Deze certificering is een wereldwijde erkende certificering die je expertise op het gebied van PHP valideert. Voor deze certificering is het belangrijk dat je alle in's en out's van PHP kent.

Je kan deze kennis op doen via klassikale trainingen, online trainingen maar met name door het veel te doen in de praktijk.

Wij hebben de online training "PHP Basiskennis" waarmee je in ieder geval de basis van PHP onder de knie krijgt. Na het volgen van deze training ken je de belangrijkste basisfunctionaliteiten van PHP en kan je eenvoudige dynamische webpagina's maken.

Wanneer je de twee eerder beschreven trainingen hebt gevolgd (Basisprincipes van softwareontwikkeling en Object georiënteerd programmeren) in combinatie met deze PHP basis training dan heb je een solide basis gelegd om jezelf verder te ontwikkelen als PHP specialist.

Programmeur worden zonder opleiding? Dat kan!

Bij icttrainingen.nl kan je programmeur worden zonder een relevante opleiding of ervaring. Wij bieden verschillende trainingen aan voor zowel beginnende programmeurs als experts. Wanneer je een van onze trainingen succesvol afrond, ontvang je een officieel certificaat van deelname die dient als een mooie toevoeging op je CV.

Leren programmeren tijdens Live Online Bootcamps

Iedereen leert op haar of zijn eigen manier en voor de mensen die graag de mogelijkheid hebben tot interactie tijdens het leren zijn bootcamps uitermate geschikt.

Je krijgt tijdens de bootcamp avonden uitleg van een professional en er is tussentijds de mogelijkheid om vragen te stellen. Verder werk je tijdens deze avonden gefocust en intensief aan het leren van nieuwe programmeerskills. Een aantal interessante bootcamps die we aanbieden zijn:

Bootcamp gemist? Geen probleem. Terugkijken kan altijd.

Onbeperkt leren

Wanneer je je wilt omscholen naar de ICT, dan heb je aan één cursus niet genoeg. Hierboven las je al dat je diverse richtingen op kunt en dat iedere richting zeker bestaat uit een aantal basis cursussen en een vervolgpad.

Als je besluit binnen een jaar meerdere cursussen te volgen, dan is het interessant om eens te kijken naar ons onbeperkt leren abonnement. In dit abonnement krijg je toegang tot al onze cursussen, voor €66 euro per maand.

Meer informatie hierover lees je op onze onbeperkt leren pagina.