6 tips voor de STAP-budget wachtrij

6 tips voor de STAP-budget wachtrij

Wachtrijen.. wie is er wel dol op? Ik niet in ieder geval. Of het nou gaat om een telefonische wachtrij, een doodgewone file of een rij in een attractiepark, ik ga er bijzonder slecht op. De wachtrij om het STAP-budget aan te vragen is daar geen uitzondering op. Er zijn echter wel een paar tips die je kunnen helpen om niet onnodig lang in de wachtrij te staan. Let's go!

Tip 1: Zorg dat je je aanmeldbewijs al binnen hebt

Je aanmeldbewijs is de PDF die je van de opleider ontvangt als je je met STAP-budget aanmeld voor een training. Dit aanmeldbewijs is puur voor het UWV, je zit nog nergens aan vast voordat het UWV je STAP-aanvraag goedkeurt.

Laatste keer was het STAP-budget al binnen enkele uren op. Als jij dan op de dag zelf nog een training moet gaan uitzoeken en je aanmelden is de kans groot dat er teveel mensen voor je in de wachtrij zitten. Op tijd die toffe training of compleet ontwikkeltraject uitzoeken en je aanmelden dus. Dan heb je in ieder geval je huiswerk gedaan. ✅

Tip 2: Zet de start van het volgende STAP-tijdvak in je agenda

Beetje open deur. Maar soms moeten die ook ingetrapt worden. Laat de technologie voor je werken en zorg dat je netjes op tijd een notificatie krijgt. Op die manier zit je mooi op tijd klaar met een stomende bak thee of koffie.

via GIPHY

Tip 3: Zorg dat je voorbereid bent

Zoals je kunt raden is 10.00 uur aan het begin van het nieuwe STAP-tijd niet het meest ideale moment om er achter te komen dat je je DigiD vergeten bent of dat je die überhaubt nog niet hebt. 

Zorg ook dat je je STAP aanmeldbewijs ergens lokaal op je device hebt staan. Overigens, als je je aanmeld via icttrainingen.nl proberen we er altijd voor te zorgen dat je aanmelding al klaar staat in je UWV portal. Je hoeft dan alleen nog even wat gegevens te controleren.

Tip 4: Zorg dat je vóór 10.00 op het portaal van het UWV bent ingelogd.

Het UWV geeft op haar website aan: zorg dat je vóór 10.00 uur ingelogd bent op het STAP-portaal van het UWV en hebt geklikt op 'Aanvragen STAP-budget. Om 10.00 uur wordt je dan willekeurig in de wachtrij geplaatst. Mensen die na 10.00 uur inloggen sluiten sowieso achteraan de wachtrij aan.

Tip 5: Niet je browser verversen

Tip 5 is niet door het UVW bevestigd, maar horen we wel vaak in de reacties van (teleurgestelde) wachrijzitters: niet tussendoor je browser verversen als je eenmaal in de wachtrij zit. Je kunt dan in sommige gevallen je plekje in de wachtrij kwijtraken en weer onderaan de lijst aansluiten. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Of het klopt? Ik weet het niet, maar ik zou het voor de zekerheid maar niet doen.

Tip 6: Hou je hoofd koel

Makkelijker gezegd dan gedaan als je al lang in de wachtrij zit, maar helemaal gefrustreerd zitten worden is net zo nuttig als toeteren in de file. Pak nog een drankje, muziekje op, lees intussen een goed boek of doe wat nuttigs op een eventueel 2e scherm. Hopelijk ben je er snel doorheen!

Wat gebeurt er na je aanvraag? Dat lees je hier.

Veel succes! Ik hoop dat je snel je STAP-budget in the pocket hebt!

Let op: de online trainingen van icttrainingen.nl komen niet meer in aanmerking voor het STAP-budget. Dit budget is alleen nog te benutten voor opleidingen die in het scholingsregister van de overheid zijn opgenomen. Het kan hierbij gaan om meerjarige MBO-, HBO- of WO-opleidingen of een deel daarvan.