9 praktische redenen om een Python cursus te volgen
Publicatiedatum: December 5, 2018

9 praktische redenen om een Python cursus te volgen

In 2016 verving Python Java als de populairste computertaal in hogescholen en universiteiten.

Sindsdien is de groei van deze taal enorm.

Dat betekent nog niet dat Java of C++ hierdoor overbodig zijn geworden, maar een cursus Python maakt je wel beter als programmeur.

Voor beginners is het eenvoudig; voor gevorderden (met kennis van Ruby, Java of Javascript) levert het een nieuwe, krachtige tool op met een breed bereik, breder dan bijvoorbeeld Groovy.

Zo kunnen trivialere dingen sneller opgelost worden, waardoor je je meer kunt focussen op spannender werk.

Twijfel je om een Python cursus te volgen? Dan zijn dit 9 redenen om het wel te doen.

1. Data science

Dit is meteen een van de voornaamste redenen (en vaak ook de enige) waarom veel programmeurs Python willen leren in 2019.

Data science is opwindend en brengt veel op. Daar waar R hier lang beschouwd werd als de voorkeurstaal, neemt Python het langzaam over.

De voornaamste reden hiervoor is het grotere bereik. Je kunt met Python meer doen dan met R, zoals scripts schrijven voor automatisering of webdesign.

2. Machine learning

De groei van machine learning is fenomenaal. Algoritmen worden van dag tot dag verfijnd, met als schoolvoorbeeld de Google zoekalgoritmen.

Ook ondernemingen zoals Uber worden volledig gedreven door algoritmen.

Als je geïnteresseerd bent in machine learning is Python eigenlijk de enige substantiële programmeertaal die je een eenvoudige ingang biedt.

banner blog USP

3. Webdesign

Uitstekende bibliotheken en frameworks zoals Django en Flask maken web ontwikkeling eenvoudig.

Een taak die PHP uren kost, kost Python slechts enkele minuten. Je cursus Python zal hier dus al snel vruchten afwerpen.

4. Eenvoud

Zoals al even werd opgemerkt is dit de grootste reden voor beginners om Python te leren.

Wanneer je voor het eerst begint met programmeren en coderen, krijg je toch wel een moeilijke syntaxis en heel wat rare regels voorgeschoteld.

Python is dan zowel goed leesbaar als eenvoudig. Bovendien is het simpel te installeren, zonder classpath problemen.

5. Grote gemeenschap

Om een nieuwe programmeertaal te leren heb je de hulp van de community nodig en belezen vrienden worden je grootste troef.

Regelmatig kom je immers vast te zitten en heb je hulp nodig om eruit te geraken.

Python oplossingen zijn dan erg snel gevonden via Google. Ook toonaangevende communities zoals StackOverflow hebben het programma zeer goed gedocumenteerd.

6. Bibliotheken en frameworks

Een van de overeenkomsten tussen Python en Java is het grote aantal open source bibliotheken, frameworks en modules, waarmee je helemaal kunt doen wat je wilt.

Zij vereenvoudigen sterk de ontwikkeling van applicaties. Stel je maar eens voor van een app te maken zonder Spring in Java.

In dit opzicht heeft Python heel veel bibliotheken, afgestemd op heel veel verschillende behoeften.

Django en Flask zijn 2 van de meest populaire voor webdesigners, terwijl NumPy en SciPy populair zijn binnen de Data Science.

Bibliotheken zoals TensorFlow, Scikit-Learn, Keras, Panda's en nog anderen maken het totaalaanbod van Python erg krachtig.

7. Automatisering

Waar UNIX of andere commando's je wel eens in de steek laten om snel oplossingen te vinden voor een probleem (bijvoorbeeld het onderscheppen van UDP berichten); biedt Python snelle tools en handige modules, waarmee hulpprogramma's in een oogwenk kunnen ontwikkeld worden.

Zij onderstrepen volop de sterkte van Python als programmeertaal, zeker wanneer het gaat om het schrijven van scripts en het aanbieden van gereedschappen die automatisering vlot laten verlopen.

Met name wanneer de materie minder boeiend is, haalt Python zo een hoop werk van de plank.

8. Multifunctioneel

Python is als een Zwitsers zakmes en kan ingezet worden voor heel veel verschillende functies.

In tegenstelling tot een taal als R is het bijvoorbeeld niet enkel goed voor data science of machine learning, maar ook voor tal van andere toepassingsdomeinen, zoals het hierboven al vermelde web development.

Python leren staat dus ook gelijk aan je mogelijkheden als programmeur aanzienlijk uitbreiden.

Zo kun je hele webapplicaties bouwen met Django en Flask, terwijl data analyse geen punt is voor NumPy, SciPy, Scikit-Learn en NLTK.

Bovendien kun je Python dus ook gebruiken voor de opbouw van scripts, die vele dagelijkse taken weten te automatiseren.

9. Banen, groei en beloning

De groei van Python is in recente jaren fenomenaal.

Deze evolutie maakt het eigenlijk logisch, zeker als beginnend programmeur, om met een cursus python programmeren te starten.

Het zal je niet alleen helpen om snel een baan te vinden, maar ook om je carrièregroei te versnellen.

Python-ontwikkelaars behoren namelijk tot de best betaalde ontwikkelaars in het vakgebied (met name in de vermelde domeinen van data science, machine learning en webdesign).

De ervaring, locatie en het expertisegebied van de ontwikkelaar kunnen deze carrière boost nog vergroten.

Opleidingsadvies?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande uiteenzetting, dan kan je ons via onze contactpagina natuurlijk altijd bereiken (via e-mail, telefoon of chat) en om advies vragen.

Vraag vrijblijvend advies aan >>

Delen via: