Ontwikkel jezelf tot Data Analist met het STAP Budget

Ontwikkel jezelf tot Data Analist met het STAP Budget

Tegenwoordig in veel bedrijven gevraagd: een data analist. Als data analist houd jij je bezig data vraagstukken, zoals het verzamelen, controleren en analyseren van gegevens om zo het bedrijf te voorzien van waardevolle informatie.

Lijkt dit je interessant of ben je reeds werkzaam als data analist? Goed nieuws! Het STAP budget maakt het in 2023 mogelijk om je vaardigheden bij te spijkeren of zelfs om je om te scholen.

Let op: de online trainingen van icttrainingen.nl komen niet meer in aanmerking voor het STAP-budget. Dit budget is alleen nog te benutten voor opleidingen die in het scholingsregister van de overheid zijn opgenomen. Het kan hierbij gaan om meerjarige MBO-, HBO- of WO-opleidingen of een deel daarvan.

STAP Budget

De overheid heeft een budget van €1.000 hiervoor ter beschikking gesteld. Dit zogenoemde STAP Budget moet er voor zorgen dat jouw positie op de arbeidsmarkt voorzien wordt van een stimulans.

Als je al werkzaam bent in de IT of als Data Analist kun je dit budget gebruiken om jezelf bijvoorbeeld te ontwikkelen van data analist tot data scientist. Nog geen ervaring? Gebruik het budget dan om jezelf te ontwikkelen tot data analist.

Het belang van big data is onvermijdelijk en daarom biedt het STAP Budget jou de ideale mogelijkheid om jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen.

Overzicht van gerelateerde STAP-trainingen

Hier een overzicht van de data gerelateerde trainingen die ook te volgen zijn met het STAP Budget.

Moet je over voorkennis beschikken?

Voorkennis is mooi meegenomen, maar is géén absolute eis. Ervaring in het werkveld kan je helpen om sommige trainingen op een hoger tempo te doorlopen, maar is absoluut geen vereiste. Ook als je momenteel werkzaam bent in een andere branche, is de training voor jou goed te volgen. Hier is rekening mee gehouden bij het opzetten van de training.

Wat kun je verwachten?

Als jij kiest voor de training om jezelf te ontwikkelen tot data-analist, krijg je met het ontwikkelpad van icttrainingen.nl de uitgelezen mogelijkheid om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen. Hoe dat in zijn werking gaat? Je krijgt toegang tot verschillende trainingen waaronder Data Visualisatie met Excel en Microsoft Power BI. Daarnaast vormt deze training de perfecte voorbereiding op het examen.

Wist je dat als je kiest voor een training van icttrainingen.nl je automatisch beschikt over persoonlijke begeleiding? Samen het met L&D (Learning & Development) team worden jouw doelen opgesteld en daarnaast gemonitord. Kortom, ons ontwikkelpad is er om jou maximaal resultaat te laten behalen.

Het resultaat

Als je de training succesvol hebt afgerond, ben jij klaar voor PL-900- en DA-100/PL-300 examens. Door middel van deze examens kun jij officiële certificeringen behalen om aan te tonen dat jij beschikt over dé kennis en vaardigheden die benodigd zijn om als Data Analist aan de slag te gaan.

Wat is een vervolgstap?

Wanneer je de nodige ervaring hebt opgedaan als Data Analist, is het tijd om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld tot Data Scientist. Waar je als Data Analist voornamelijk gegevens analyseert om belangrijke inzichten voor de organisatie op te doen, ga je als Data Scientist een stap verder.

Data Science focust zich op modellen en taken automatiseren waarbij waardevolle inzichten en voorspellingen worden gegenereerd. Als Data Scientist ben je dus veel bezig met onder andere Python, statistieken en machine learning.

Schrijf je in voor het STAP Budget om je te ontwikkelen tot data-analist.