Microsoft examens online afleggen

Vanaf heden is het mogelijk om naast de klassikale examens ook online examen af te leggen voor Microsoft examens. Iets wat natuurlijk helemaal in onze filosofie past. Naast leren waar en wanneer u maar wilt, kunt u nu dus ook examen doen waar en wanneer u maar wilt.

Online examens met surveillance bieden u de mogelijkheid om een examen in het comfort van uw huis of kantoor af te leggen, vaak al binnen 15 minuten na inschrijving, onder toezicht van een externe surveillant. Voor online examens met surveillance gelden specifieke technische vereisten en vereisten op het gebied van systeem, omgeving en examenprotocol. Zo moet u bijvoorbeeld bevestigen dat uw webcam en microfoon worden ondersteund en uw examenomgeving moet privé zijn.

banner blog USP

Beschikbaarheid

Momenteel is het afleggen van online examens met surveillance alleen mogelijk in bepaalde landen (waaronder Nederland) en is ondersteuning van begroeters en surveillanten en surveillancesoftware alleen in het Engels beschikbaar. U moet de beschikbaarheid en de systeemeisen controleren om te bepalen of online-examens met surveillance voor u van toepassing zijn.

Eisen Microsoft

Microsoft stelt enkele strikte eisen als het gaat om het af leggen van het online examen. Neem deze eisen goed door, deze zijn te lezen op de site van Microsoft. Hier kunt u uw systeem controleren of deze geschikt is voor het online examen: systeemtest één en systeemtest twee (let op, doe deze controle voordat u zich inschrijft voor het examen).

Heeft u nog vragen over het online examen of wilt u online examen afleggen? Neem dan contact met ons op.