Welke IT opleidingen hebben de grootste baangarantie?

Welke IT opleidingen hebben de grootste baangarantie?

Wie een uitdagende baan zoekt, laat zich opleiden of omscholen tot specialist in de IT-sector. Dat je daarmee ook nog eens een heel goed belegde boterham kan verdienen, is natuurlijk een belangrijke reden voor je keuze.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de top 5 van IT-banen waar de grootste vraag naar is, dan zie je ook heel aantrekkelijke maandsalarissen voorbijkomen (lees hier meer over de best betaalde IT banen).

Alle reden om eens te bekijken welke IT opleidingen de grootste baangarantie hebben.

 

1. Programmeur

Programmeur is al vele jaren één van de meest populaire beroepen in de IT-sector. Dat is ook met reden, want er blijft vooralsnog voldoende werk in te vinden.

Dat komt mede ook omdat het beroep programmeur zeer breed is. Uit recente onderzoeken van de arbeidsmarkt van meerdere verschillende partijen bleek nog dat dit beroep één van de beste kansen op het snel vinden van een baan biedt.

Bovendien is het salaris dat erbij hoort ook niet mis. Eén op de drie programmeurs verdient al tussen €3.000,- en €4.000,- per maand. De top van de sector, ongeveer één op de vijf, gaat zelfs voorbij €4.000,-.

 

De opleiding

Het vooruitzicht om vrijwel direct na deze IT opleiding een baan te vinden en een dergelijk salaris te verdienen wekt natuurlijk direct je interesse.

Ook wanneer je al in een andere functie werkzaam bent, kan je je laten omscholen.

Dat doe je bijvoorbeeld door via icttrainingen te beginnen met de training Software Programming Fundamentals.

Hiermee leg je een basis, zelfs wanneer je nog nooit eerder aan programmeren hebt gedacht.

Daarna is het zaak om je te specialiseren in een programmeertaal, bijvoorbeeld Java of PHP. Er zijn verschillende trainingen met bijbehorende examens te vinden bij icttrainingen op dit gebied.

Of volg een ontwikkelpad tot programmeur. Bekijk hier de verschillende ontwikkelpaden.

 

IT opleidingen met baangarantie

 

2. Security Analist

Een beroep binnen de IT-branche die snel in opkomst is, is het beroep van security analist.

Dat is bijvoorbeeld ook te zien aan het aantal IT opleidingen tot securityspecialist waarbij een baangarantie wordt gegeven.

Dit betekent dus dat je direct als je van de opleiding af komt aan de slag kan gaan bij een goede werkgever.

Dat doe je ook nog eens voor een fijn salaris. Gemiddeld ligt het maandsalaris net boven de €3.800,-. Ook hier geldt dat de echte topverdieners daar wel overheen gaan. Omdat er zoveel vraag is en er een sterk tekort is aan specialisten, stijgt dat gemiddelde salaris ook nog eens voortdurend.

 

De opleiding

Er is meer dan één IT-opleiding die zich richt op het beroep security analist.

Dat komt mede ook doordat er veel verschillende vormen zijn waarin dit beroep gegoten wordt.

Zo begin je natuurlijk met basiskennis, maar daarna moet je ook een bepaalde specialisatie volgen.

Een Ceritfied Ethical Hacker kan bijvoorbeeld goede zaken doen. Zoals ook een Certified Secure Computer User, ook bekend als CSCU, dat doet.

Het volgen van de trainingen en examens bij icttrainingen helpt je de goede kant op. Omscholen is op die manier bijvoorbeeld snel te doen.

Of volg een compleet ontwikkelpad tot Security Analist.

 

3. Business Analist

De wereld, het bedrijfsleven en de IT-branche wordt steeds complexer. Iemand met overzicht is daarom van grote waarde.

Dat is precies de omschrijving die je een business analist kunt geven. Allerlei bedrijven zijn op dit moment dan ook op zoek naar goede business analisten.

Het is de persoon die de schakel vormt tussen ICT en de rest van de onderneming en het werkveld.

Inventariseren, analyseren en valideren, zo kan je de werkzaamheden in dit IT-beroep het best omschrijven.

Daar word je dan ook goed voor beloond. Gemiddeld ontvangt een business analist net iets meer dan €3.500,- per maand aan salaris. Je werkt dan ook nog eens in en uitdagende omgeving. Dat is natuurlijk minstens zo aantrekkelijk aan deze baan te noemen.

 

De opleiding

Kom je net van school af, dan zal je kansen hebben door een HBO of WO-studie te volgen in deze richting.

Ben je echter iemand die uit een andere branche instroomt? Dan zijn de trainingen zoals BABOK v3: Business Analysis Key Concepts of Business Intelligence with TIBCO Spotfire basistrainingen die je in ieder geval gedaan moet hebben.

Specialiseer je je daarna met andere trainingen van icttrainingen? Dan kan je erop rekenen dat je direct daarna al kans maakt op een goede baan. De hoeveelheid vacatures voor dit vakgebied wordt namelijk alleen maar groter.

 

4. Webdeveloper

Webdeveloper is een klassieker onder de banen in de IT-sector.

Het is echter opvallend dat veel andere banen in deze sector die al langer bestaan verdwijnen, terwijl de vraag naar webdevelopers alleen maar groter wordt.

Het ontwikkelen en verbeteren van websites is nooit klaar. Dat maakt deze baan misschien ook wel één van de meest diverse in de hele sector.

Bovendien hoef je niet verlegen te zitten om werk en kan je vaak binnen enkele weken aan de slag wanneer je je opleiding hebt afgerond.

Een salaris van €3.400,- is gemiddeld, maar kan wel gemakkelijk hoger uitkomen.

 

De opleiding

Opleiden tot webdeveloper wordt eigenlijk overal gedaan. Jongeren die net van de middelbare school komen hebben daardoor flinke keuze.

Iedereen die zich wil laten omscholen zal hier echter andere manieren voor moeten vinden.

Trainingen leren je dan de basis van het ontwikkelen van websites. Zo leer je bijvoorbeeld programmeren door programmeertaal te begrijpen.

Na de basistraining is het ook verstandig om een specialisatie te doen.

Het voordeel van omscholen tot webdeveloper is dat het flink snel kan gaan. Zeker wanneer je dit vergelijkt met de andere aantrekkelijke banen in de IT-sector.

In dat opzicht is dit één van de meest aantrekkelijke IT opleidingen die je via icttrainingen kan volgen.

Of volg een compleet ontwikkelpad tot Web developer.

 

5. Software developer

Een nog beter salaris kun je krijgen als software developer.

Dit beroep heeft natuurlijk veel raakvlakken met de webdeveloper. Al zijn er wel verschillende IT opleidingen voor nodig.

Kijk je naar het salaris, dan is dat van softwareontwikkelaar met €3.700,- en hoger natuurlijk wel heel aantrekkelijk.

Het analyseren waaraan software moet voldoen en het vervolgens nog ontwikkelen ook. Dat klinkt natuurlijk ook wel heel uitdagend. Om deze reden is er dan ook veel vraag naar specialisten die de vaardigheden beheersen.

 

De opleiding

Welke IT opleidingen heb je nodig om jezelf softwareontwikkelaar te mogen noemen? In ieder geval zal je basiskennis moeten opdoen.

Software Programming Fundamentals is daardoor dus echt een must. Zoals je inmiddels wel hebt gemerkt bij andere IT-banen, is er vervolgens veel mogelijk op het gebied van specialisatie.

De talloze ICT-trainingen die je kan volgen, zorgen ervoor dat je uiteindelijk precies het type specialist in het ontwikkelen van software wordt waarmee je snel succes zal hebben op de banenmarkt. Alle reden om je hier dus op te storten je te laten omscholen.

Of volg een ontwikkelpad tot software ontwikkelaar. Bekijk hier de verschillende ontwikkelpaden.

 

Tenslotte

De banen in de IT-sector liggen op dit moment voor het oprapen. Mits je daarvoor gedegen bent opgeleid.

Daarom is het volgen van goede IT opleidingen en trainingen zo'n must.

De exacte tijd van opleiding tot een baan, is lastig te geven. Wel is er een goede richtlijn te geven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat werkzoekenden in de IT-sector gemiddeld binnen 6,5 maanden een nieuwe functie vinden.

Dat is een gemiddelde voor alle functies bij elkaar. Je kan daar dus al uit afleiden dat de top 5 zoals hier beschreven ruimschoots binnen die tijd blijft.

Door de trainingen van icttrainingen.nl te volgen ben je hier altijd een geschikte kandidaat voor. In het opleidingsconcept kan je onbeperkt blijven leren zodat je altijd de juiste specialist voor de baan bent.

Bekijk hier alle trainingen.