Grootste online IT opleider

Beste klantenservice

Veel e-learning in prijs verlaagd

Na betaling, direct starten

Behaal jouw PMI certificering nu met het STAP Budget

Behaal jouw PMI certificering nu met het STAP Budget

Project Management Institute, afgekort PMI, leidt professionals op voor het behalen van certificeringen gericht op projectmanagement. Wist je dat je deze training nu gratis kunt volgen door het ter beschikking gestelde STAP Budget?

Na het behalen van een PMI-certificaat, toon jij aan dat je op hoog niveau gekwalificeerd bent binnen een bepaald gebied van projectmanagement.

De overheid heeft in maart 2022 het STAP budget beschikbaar gesteld voor werkende en werkzoekende voor een verbeterde arbeidspositie. Jij hebt de keuze waar je dit budget van €1.000 voor in wilt zetten. Dit kan onder andere worden ingezet voor een PMI training bij Icttrainingen.nl. Zo kun je de training PMI Project Management Professional - PMP (PMBOK Guide Sixth Edition aligned) volgen met het STAP Budget.

Na het afronden van de training is de Project Management Body of Knowledge (PMBoK) norm die gesteld wordt voor jou standaard. Deze norm kun je vervolgens zonder moeite toepassen in jouw rol als projectmanager. Waar er voor veel STAP trainingen voorkennis nodig is, is dat voor deze training niet nodig. Het is wel een pre om enige praktijkervaring mee te brengen op het gebied van het managen van projecten.

Overzicht van gerelateerde STAP trainingen

Een overzicht van PMI gerelateerde trainingen vind je hier.

Hoe werkt PMI?

In het PMBoK heeft het PMI allerlei verschillende kaders en richtlijnen uitgewerkt, welke gericht zijn op specifieke programma’s, projecten en portfolio’s. Deze worden dus aan de hand van de richtlijnen in het PMBoK opgezet en ook volgens de omschreven richtlijnen uitgewerkt.

Er zijn nog veel meer verschillende soorten methodes waar gebruik van kan worden gemaakt voor het managen en uitvoeren van projecten. Wat de PMBoK speciaal maakt en daarmee de training van PMI ook, is dat het dient als een framework en niet perse als een methode. Doordat het een framework omvat, valt het op veel meer verschillende scenario’s en situaties toe te passen.

Wat is PMBoK?

De PMBoK norm omschrijft een norm, welke standaard geaccepteerde en gestandardiseerde normen gebruikt, om met succes projecten te managen. Het geldt als een referentie voor de certificering Project Management Professional (PMP), wat een certificaat voor projectmanagers is. Met dit certificaat laat jij zien dat je beschikt over de benodigde kennis en ervaring om een project in goede banen te leiden.

PMI Certificaten

In totaal zijn er 8 Project Management Institute certificaten te behalen. In steeds meer organisaties wordt er naar een van de ze certificaten gevraagd voor projectmanagers. Soms is het behalen van een bepaald certificaat voor een specifieke functie zelfs verplicht. Zowel het PMP- als het CAPM-certificaat zijn gebasseerd op de PMBoK norm.

Om een certificaat van het PMI te halen en vervolgens te behouden, is het verplicht om elke 3 jaar PDU’s te halen. Deze Professional Development Units zijn punten die je kan behalen door bijvoorbeeld trainingen bij te wonen of cursussen te volgen binnen het vakgebied van het certificaat.

Voor wie is deze training geschikt?

Het framework van de PMI-methode richt zich op zowel kleine als grote projecten. Hoewel de impact in veel gevallen groter wordt geschat bij grotere projecten, kan het wel worden toegepast op kleinere projecten. Logisch, want in een groter project vallen simpelweg meer onderdelen te standaardiseren dan dat het geval is voor kleine projecten.

Schrijf je in voor het STAP Budget om PMI gecertificeerd te worden.