Cursist aan het woord: "Met deze Office cursussen kan ik zelf mijn eigen tijd indelen"

Cursist aan het woord: "Met deze Office cursussen kan ik zelf mijn eigen tijd indelen"

Onze Microsoft Office cursussen zijn erg populair. Het aanbod van deze cursussen is enorm. Via internet zijn er diverse YouTube video's te vinden voor Microsoft Excel, Word, PowerPoint en bijvoorbeeld Outlook. Maar ook het aanbod online opleiders is groot en er zijn zelfs klassikale trainingen op dit vlak. Voor ons en voor onze cursisten is het daarom interessant om te peilen wat de Office trainingen voor onze cursisten betekenen en wat hun ervaringen hiermee zijn. Wij stelden daarom een aantal vragen aan 2 van onze cursisten en waren benieuwd naar zijn bevindingen.

Wat was je opleidingsbehoefte en hoe ben je bij Icttrainingen.nl terecht gekomen?

MB: "In bijna alle functies heb je te maken met Microsoft Office. Kijk alleen al naar de vacatures. In de dagelijkse werkzaamheden gebruik je nooit alle functionaliteiten. Ik wilde andere functionaliteiten leren en nieuwe inzichten verwerven. Ik ben via een zoekmachine analyse bij ICT Trainingen gekomen. Voor het nemen van mijn beslissing stond de noodzakelijke informatie op de website en de website was duidelijk."

NvH: "Meer functionaliteiten in Excel leren kennen en beter omgaan met Excel. Vanuit onze organisatie is gevraagd wie er interesse had in een Excel cursus, zij hebben contact gezocht met jullie."

Waarom koos je voor deze Office cursussen en manier van leren?

MB: "De cursus was een complete cursus met de meest gebruikte onderdelen van Office. De manier van leren is anders dan een klassikale training volgen. Met deze training kan ik zelf mijn eigen tijd indelen en onderdelen herhalen over een langere periode."

banner blog USP

Waarom besloot je om MOS examens af te leggen?

MB: "Het geeft mij extra ervaring en vertrouwen in het gebruik van Microsoft Office 2010. Het laat zien dat ik over de computervaardigheden bezit waar organisaties naar opzoek zijn. Bovendien zijn de MOS (Microsoft Office Specialist) certificeringen erkende certificeringen."

Wat was de ervaring met de Office cursussen van Icttrainingen.nl?

MB: "De ervaring met de Office cursussen zijn ruim voldoende. Extra oefeningen is handig. Ter ondersteuning is het hebben van een handleiding/syllabus van een Office training niet alleen handig, maar het laat een Office programma vanuit een andere oogpunt zien en het vult de online training goed aan."

NvH: "Veel geleerd, goed gezien wat alle mogelijkheden zijn binnen Excel. Dingen gezien waar ik niet wist dat het mogelijk was met Excel  Veel uitleg met filmpjes (erg fijn) en tekst. Zo was het erg prettig om te weten hoe je een cel aanpast om sneller onze orders te verwerken. Het verwerken van tabellen en groeperen van gegevens. Je weet beter waar je het kan vinden en hoe je gegevens makkelijke verwerkt.

De opbouw was erg prettig, als je de instaptoets goed had verwerkt, dan is de training voor de opties binnen Excel die je niet kent.
Nadeel, star programma, alleen de antwoorden die de cursus voorstel zijn juist, terwijl je weet dat je op meerdere manieren de uitkomst van een opdracht kan verwerken.

Voordeel is wel doordat het een star programma is, ik veel van de cursus heb genoteerd, heb nu een naslagwerk, wat ik ten alle tijden kan raadplegen."

Wat vond je van de support die geleverd werd?

MB: "Als je een vraag hebt of een technisch probleem hebt, wordt deze binnen 24 uur (ma-vrij) beantwoord per e-mail. Kan de vraag of technisch probleem niet duidelijk per e-mail opgelost worden, dan wordt telefonisch contact gezocht om de vraag te beantwoorden of probleem op te lossen."