Grootste online IT opleider

Beste klantenservice

Award winning e-learning

Na betaling, direct starten

Hoe ziet een Microsoft examen er uit?

Hoe ziet een Microsoft examen er uit?

Een groot deel van onze cursisten volgt een cursus met als doel een Microsoft examen te behalen. Maar hoe ziet zo'n Microsoft examen er uit? Wat kunnen cursisten verwachten? In dit artikel leggen we dit haarfijn uit.

Microsoft examen afleggen

De Microsoft examens worden afgenomen via Pearson VUE. Pearson VUE is de exameninstantie die namens Microsoft de examens afneemt. Microsoft is overigens niet de enige leverancier die zich heeft aangesloten bij Pearson VUE. Ook andere grote merken als Cisco en CompTIA zijn hierbij aangesloten. 

Bij Pearson VUE kan je kiezen om een online Microsoft examen of klassikaal examen af te nemen. Tijdens het registratieproces heb je de mogelijkheid om te kiezen of je online of op locatie het examen wilt afleggen. Voor de klassikale examens is er in vrijwel iedere grote stad in Nederland een examenlocatie beschikbaar. Wat je op deze examenlocatie kan verwachten is hier te zien.

Meer informatie over het inplannen van je examen vindt je in deze handleiding

Het (online) examen

Vrijwel alle examens zijn in het Engels. De lesstof die wij ter voorbereiding van de Microsoft examens aanbieden is daarom ook volledig in het Engels. Mocht je onverhoopt toch enkele termen in het Engels niet begrijpen is het mogelijk om dit in een woordenboek op te zoeken.

Het examen bestaat voornamelijk uit meerkeuzevragen. De hoeveelheid vragen is afhankelijk van het specifieke examen. Voordat je begint aan het examen krijg je te zien uit hoeveel vragen het examen bestaat, hoeveel tijd je hiervoor maximaal hebt en wat het slagingspercentage is. Bij de meeste examens dien je minimaal 700 van de mogelijke 1000 punten te behalen.

banner blog USP

De examenvragen

Het aantal vragen is zoals hierboven al benoemd afhankelijk van het type examen wat je aflegt. Meestal gaat het om 40 tot 60 vragen. Wel kunt u meerdere soorten vragen verwachten:

- Standaard meerkeuze vraag

Je krijgt een vraag waar meerdere antwoordmogelijkheden staan.

- Terugkerende vraag

Je krijgt steeds dezelfde antwoorden te zien, maar wel bij telkens andere vragen.

- Beste antwoord

Meerdere antwoorden zijn goed, maar je dient het beste antwoord te kiezen.

- Short Answer Code

Voor de development examens dien je een stukje code als antwoord te geven.

- Case studies

Je krijgt een bepaalde case voorgelegd en dient daar enkele vragen over te beantwoorden.

Daarnaast kan je ook de volgende type vragen tegen komen:

  • Active screen
  • Build list
  • Case studies
  • Create-a-tree
  • Drag and drop
  • Hot area
  • Simulations

Meer informatie over deze type vragen, vindt u hier.

Geef je een fout antwoord, dan krijg je geen minpunten. Je krijgt dan simpelweg nul punten. Zijn er meerdere antwoorden mogelijk, dan moet je deze allemaal goed invullen. Als je bijvoorbeeld 3 van de 4 juiste antwoorden geeft op een vraag dan heb je de vraag niet goed beantwoord.

Reschedule Microsoft examen

Het is mogelijk om je Microsoft examen te herplannen. Doe je dit minimaal 6 dagen van tevoren dan zijn hier geen kosten aan verbonden. Doe je dit toch binnen 5 dagen dan zijn hier kosten aan verbonden. Kom je niet opdagen voor het examen dan ben je je volledige kosten kwijt.

Extra tips

Voor tijdens het examen heb ik ook nog enkele waardevolle tips voor je:

1. Weet je een vraag niet? Blijf er niet te lang in hangen en ga verder naar de volgende vraag.

2. Zit je ruim in de tijd? Neem even een korte pauze en eet/drink wat.

3. Lees de vragen goed. Soms zijn meerdere of betere antwoorden juist.

Geslaagd?

Je hoeft niet dagen te wachten voordat je te horen krijgt of je het examen heeft gehaald. Je hoort direct of je geslaagd bent of niet.

Wanneer je geslaagd bent voor het Microsoft examen zal het testingcenter waar je het examen hebt gehaald dit doorgeven aan Microsoft.

Na enige tijd kan je inloggen op de Microsoft members site en kan je bijvoorbeeld het certificaat wat je van Microsoft hebt ontvangen downloaden. Een geprinte versie kan je via Microsoft bestellen.

Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je uiteraard graag.