Grootste online IT opleider

Beste klantenservice

Award winning e-learning

Na betaling, direct starten

Hoe leer je hacken?

Hoe leer je hacken?

Hacking komt voor in vele vormen waarvan de meeste illegaal zijn. Ethisch Hacken wordt echter als wettelijk legaal gezien en in de tegenwoordige digitale wereld is het voor veel mensen interessant om hier meer over te leren.

Steeds vaker horen we in het nieuws dat hackers complete bedrijven platleggen. Ook wordt er op die manier vaak diefstal gepleegd door geld door te sluizen naar andere bankrekeningen of ondernemers te chanteren, iets wat jaarlijks miljarden euro's kost.

Bedrijven worden zich hier steeds meer van bewust en trekken jaarlijks meer geld uit om de criminelen met kwade bedoelingen te weren. Een goed wapen tegen illegale vormen van hacken is deze positieve manier van hacken.

Met kennis van hacken ben je in staat om bijvoorbeeld bedrijfsnetwerken te testen of ze goed beschermd zijn tegen aanvallen van buitenaf. Het lijkt heel ingewikkeld maar met enige basiskennis van computers en netwerkbeveiliging is het prima haalbaar. Andere benamingen voor deze vorm van hacken zijn pentesting, penetratietesten en intrusion testing.

Hoe leer je hacken?

Voordat je aan een echte cursus begint is er op internet heel veel informatie te vinden. Op die manier kun je al vrij snel wachtwoorden kraken, netwerken binnendringen of webcams overnemen.

Er zijn zelfs oefensites waar je met puzzels die je op je eigen computer installeert kunt leren hoe je moet hacken. Door heel veel oefenen, observeren en met veel geduld zul je steeds sneller veiligheidslekken kunnen ontdekken.

Het maakt je brein ook creatief omdat je vaak tegen problemen aanloopt waar nog geen oplossing voor bestaat. Door continue technologische ontwikkelingen worden de technieken steeds veranderd. Dit is soms ingewikkeld, maar kan ook erg leuk zijn als je na veel piekeren, proberen en testen tot een oplossing komt.

banner blog USP

Sociaal dat hacken?

Naarmate je je verder verdiept en ontwikkelt in de wereld van hacken zul je ook interessante mensen leren kennen. Op die manier is het een boost voor je sociale leven omdat je mensen ontmoet met dezelfde interesses die je in het dagelijkse leven niet vaak tegenkomt. Vele hackers treffen elkaar online via diverse fora en blogs om informatie met elkaar uit te wisselen. Het is een wereld op zich waar meer achter schuilt dan je vooraf denkt.

Welke kennis heb je nodig?

Om een goed beveiligd bedrijfsnetwerk te kraken is wel wat meer dan basiskennis nodig. Als je na wat oefenen het gevoel hebt dat het bij je past, is een officiële cursus volgen een slimme keuze. Inmiddels is een serieuze loopbaan op dit gebied zeker mogelijk en kun je een Certified Ethical Hacker worden.

Dit is een wereldwijd geaccepteerde certificatie die wordt afgegeven door het EC-Council bij het succesvol afronden van de studie. Deze geavanceerde cursus leert je de 18 meest gangbare beveiligingsplatforms. In 18 uitgebreide modules leer je meer dan 270 verschillende aanvalsstrategieën die vaak door hackers worden gebruikt.

Je leert codes te schrijven, websites en apps ontwikkelen om zo inzicht te krijgen in de samenstelling van de technologieën om security testen uit te kunnen voeren.

De beveiligingsdeskundigen hebben meer dan 140 testomgevingen ontwikkeld waar real time scenario's worden nagebootst. Op die manier lijkt het alsof je een werkelijke aanval ondergaat en kun je je volledig onderdompelen in de wereld van hacken.

Samenwerking

Je moet veel geduld hebben en op details kunnen focussen om de ingewikkelde cyber puzzels op te kunnen lossen. Het is dus belangrijk om te kijken of dit bij je past en of je makkelijk in teams werkt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken moet je ook vaak samenwerken om aanvallen succesvol te stoppen.

Het is ook van belang dat je in staat bent om je menselijke kant te laten zien. Je hebt toegang tot alle informatie van een bedrijf dus een vertrouwensrelatie is dan van groot belang. Met een kleine fout kan cruciale informatie in verkeerde handen belanden. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een discrete opstelling is een vereiste.

Voordelen Certified Ethical Hacker (CEH) certificaat

Nog niet overtuigd? Laten we het dan maar hebben over concrete cijfers, figuren en de voordelen van het behalen van een CEH certificaat. Omdat wij ook van feiten houden.

Voor werknemers:

  •  Volgens een studie vinden 81% van de werkgevers het hebben van een certificaat eem belangrijke factor tijdens het aannemen van nieuw personeel
  •  41% van de organisaties vinden dat certificaten een belangrijke rol spelen voor promoties en salarisverhogingen
  •  Het gemiddelde salaris van een Certified Ethica Hacker kan wel oplopen tot €90.000 euro per jaar

 Voor werkgevers:

  •  Het beschermen van klantinformatie tijdens transacties en bezoeken
  •  Een Certified Ethical Hacker kan preventieve maatregelen nemen om beveiligingsbreuken te voorkomen
  •  Het regelmatig testen van de netwerkveiligheid en zo mogelijke hackeraanvallen te voorkomen

Ethical Hacker training

Zoals hierboven beschreven is, is de Certified Ethical Hacker training de meest populaire certificering in zijn vakgebied. De vraag neemt enorm toe, terwijl bedrijven constant opzoek zijn naar security professionals. Icttrainingen.nl is officiele reseller van EC-Council trainingen en heeft daarom de meest betrouwbare en beste Ethical Hacker cursus voor jouw geselecteerd:

CEH training banner, klik hier!