Windows Server 2016 trainingen

Met de introductie van Windows Server 2016 zijn tal van opties in dit besturingssysteem voorzien van een update en wordt – ten opzichte van Windows Server 2012 – meer dan ooit aan de eisen van de huidige tijd voldaan. De nieuwste versie van het besturingssysteem is verkrijgbaar in 3 verschillende ‘smaken’: Essentials, Standard en Datacenter, waarbij de laatstgenoemde variant de meest uitgebreide mogelijkheden herbergt.

Let op: onze Windows Server 2016 trainingen staan onderaan deze pagina.

Meerdere beveiligingslagen

Het goed kunnen beveiligen van je server is vanzelfsprekend van het allergrootste belang. Een slechte beveiliging kan er per slot van rekening uiteindelijk voor zorgen, dat tal van bedrijfsprocessen gevaar lopen, als personen er toegang toe krijgen, die daar geen bevoegdheid toe hebben.

Windows Server 2016 is voorzien van meerdere beveiligingslagen, die ongenode gasten en onoplettende medewerkers tegenhouden. Zo wordt voorkomen dat gegevens of bestanden kunnen worden benaderd, die niet voor hen bedoeld zijn. Nieuw in Windows Server 2016 is, dat er ook uitgebreide beveiligingsmogelijkheden in een cloudomgeving kunnen worden ingesteld.

Windows Server 2016 is helemaal klaar voor de cloud

De cloud speelt sowieso een belangrijke rol binnen Windows Server 2016. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, aangezien steeds meer bedrijven ertoe over gaan om hun huidige servers om te zetten naar een – al dan niet externe – cloudoplossing.

Uiteraard blijft tijdens het gebruik van Windows Server 2016 nog wel gewoon de mogelijkheid beschikbaar om wel of niet naar de cloud te switchen. Maar als je besluit die overstap wel te maken, maakt dit besturingssysteem van Microsoft dat proces wel een heel stuk gemakkelijker voor je. Voor de migratie gebruik je in dat geval de hypervisor, kortweg Hyper-V genoemd. Deze vorm van virtualisatie gebruikt Microsoft overigens ook zelf in haar eigen Azure datacenters.

Efficiënte schaalbaarheid

Een belangrijke reden voor organisaties om over te stappen op de cloud, is veelal het kostenvoordeel wat het werken in de cloud met zich meebrengt. Het systeem wordt dankzij het toepassen van de cloud tenslotte schaalbaar, waardoor er geen sprake meer hoeft te zijn van onder- of overcapaciteit op het vlak van serverconfiguraties.

Met behulp van Windows Server 2016 kun je maximaal beschikbare en softwaregedefinieerde opslagoplossingen creëren, tegen slechts een fractie van de kosten. Iets wat de CFO binnen je organisatie ongetwijfeld zal weten te waarderen.

Veilig nieuwe applicaties testen

Windows Server 2016 is niet alleen bedoeld voor passieve gebruikers. Het besturingssysteem is ook prima geschikt voor IT-ers die graag hun eigen applicaties bouwen, om daarmee specifieke bedrijfstaken binnen een organisatie te kunnen automatiseren. Omdat er gebruik kan worden gemaakt van containers, heb je alle vrijheid om in een veilige afgeschermde omgeving de verschillende processen eerst uitgebreid te testen voordat je ze voor je gebruikers beschikbaar stelt.

Uiteraard geldt ook bij de applicatieontwikkeling, dat naast de hoge mate van beveiliging de schaalbaarheid een speerpunt is, zodat de uiteindelijke implementatie van een app in je cloudomgeving soepel zal verlopen.

Lespakketten

Met alle nieuwe mogelijkheden die Windows Server 2016 je biedt, is het goed voorstelbaar dat je nog niet over voldoende kennis beschikt om van al die nieuwe opties optimaal gebruik te kunnen maken.

Dankzij onze Windows Server 2016 trainingen wordt je serverkennis echter weer helemaal bijgespijkerd. Met behulp van onze lespakketten leer je onder andere hoe je Windows Server 2016 configureert en beheert, hoe je opslagruimte installeert en hoe je er optimaal mee kunt werken in een netwerkomgeving. We bieden lespakketten aan voor de examennummers 70-740, 70-741 en 70-742.

Online trainingen Windows Server 2016

Al onze Windows Server 2016 trainingen kun je stuk voor stuk volledig online volgen. Naast een theoriegedeelte, bevat ons trainingspakket ook volop mogelijkheden om zelf opdrachten uit te voeren in een door ons ter beschikking gestelde Windows Server 2016 omgeving. In dit zogenoemde LiveLab krijg je dus alle kans om het geleerde snel om te zetten in de praktijk.

Microsoft certificering

Elk examennummer is onderdeel van een officiële MCSA of MCSE Microsoft certificering. Ter voorbereiding op een dergelijk examen, bieden we cursisten de mogelijkheid aan om een proefexamen te maken. Op die manier kun je een goede inschatting maken of je inmiddels opgedane kennis toereikend is om ook examen voor het desbetreffende certificaat te gaan doen.

Waarom Icttrainingen.nl?

Via ons opleidingsconcept bespaar je tot 80% op trainingen

Start met leren wanneer je wilt. Je bepaalt zelf het gewenste tempo

Spar met medecursisten en profileer je als autoriteit in je vakgebied.

Ontvang na succesvolle afronding van je cursus het officiële certificaat van Icttrainingen.nl

Krijg inzicht in uitgebreide voortgangsinformatie van jezelf of je medewerkers

Kennis opdoen met interactieve e-learning en uitgebreide praktijkopdrachten door gecertificeerde docenten

Wat onze klanten zeggen

Facts

 • 7,9

  gemiddelde waardering

  onze klanten geven ons gemiddeld een 7.9. Hier zijn wij natuulijk erg trots op!

 • 5500+

  professionals opgeleid

  ruim 5500 IT professionals gingen je al voor. Ben jij de volgende?

Life Long Learning

Meerdere cursussen volgen? Misschien is ons Life Long Learning concept wel wat voor u

lees meer

Neem contact op

Studieadvies nodig? Neem contact op!


contact

Uw voordelen

 • Tot 80% goedkoper

  Via ons opleidingsconcept bespaart u tot 80% op opleidingsuitgaven

 • Leren op uw eigen tempo

  Start met leren wanneer u wilt. U bepaalt zelf het gewenste tempo

 • Kenniscommunity

  Spar met medecursisten en profileer u als autoriteit in uw vakgebied.

 • Award winning e-learning

  Kennis opdoen met interactieve e-learning en uitgebreide praktijkopdrachten door gecertificeerde docenten

 • Voortgangsrapportage

  Krijg inzicht in uitgebreide voortgangsinformatie van uzelf of uw medewerkers

 • Certificaat

  Pimp uw cv en ontvang na succesvol afronden van uw cursus het officiële certificaat van Icttrainingen.nl