Hoe word ik scrum master?

Hoe word ik scrum master?

De rol van Scrum Master is essentieel in een Scrum team. De Agile Scrum Master is de spil in het web van elk Scrum team. Wij merken dat er steeds meer vraag is naar inhoudelijke kennis en certificeringen op dit vlak. In dit artikelen leggen wij alles over de Scrum Master uit zodat u een goed beeld heeft van de mogelijkheden.

Lees dus snel verder als je de ins and outs van de Scrum Master wilt weten.

Wat is Scrum?

Scrum is een (projectmanagement-)framework waarin mensen complexe veranderende problemen kunnen aanpakken, met als doel om op een effectieve en flexibele manier software te ontwikkelen.

Het Scrum framework bestaat uit Scrum Teams en hun bijbehorende rollen, gebeurtenissen en regels. Elke rol dient een eigen doel waarin de rol van Scrum master essentieel is.

De rol van de Scrum Master

De belangrijkste taak van de Scrum Master is het waarborgen van de Scrum methodiek en dat deze door ieder teamlid wordt begrepen. Dit bereiken zij door het team volledig voor te bereiden op de Scrum theorie, praktijk en regels. Uiteindelijk is de Scrum Master een dienende leider van het Scrum Team.

Meer informatie over de Scrum Master kunt u vinden op de officiële website van Scrum.

banner blog USP

Certified ScrumMaster® (CSM) certificering

Om de kwaliteit van Scrum Masters te waarborgen heeft Scrum een officiële certificering in het leven geroepen. Deze Scrum Master certificering is een internationaal bekende certificering waarmee u aantoont uitgebreide kennis van ScrumMaster te hebben.

Een Certified ScrumMaster® helpt projectteams Scrum goed te gebruiken, waardoor de kans op algehele succes van het project vergroot wordt.

Wat zijn de voordelen van ScrumMaster® certificering?

  • Het vergroot uw carrièrekansen. U laat zien relevant te zijn en in staat Agile opdrachten te adopteren.
  • U demonstreert aan collega's of klanten uw kennis op het gebied van Scrum.
  • Kennis van Scrum en de rol van de Scrum Master leert u via de beste.
  • Profiteer van een levendige community van Scrum experts.

Met uw CSM certificering krijgt u een abonnement van twee jaar voor de Scrum Alliance. Met dit abonnement kunt u contact leggen met specifieke Scrum groepen, social networks, maakt u kans op kortingen en andere member-only voordelen.

Vereisten voor ScrumMaster certificering

Om een Certified ScrumMaster® (CSM) certificaat te behalen dient u een cursus te doen van een Certified Scrum Trainer (CST) of een zogenaamde Endorsed Scrum Trainer (EST) en toont u uiteindelijk uw kennis aan via een online CSM test.

Voordat u daar mee begint is de eerste stap om uzelf bekend te maken met Scrum. Dit kunt u doen via onze online Certified ScrumMaster (CSM) training. Na afloop van deze training bent u bekend met de principes van de methodiek Agile en Scrum in lijn met de CSM certificering. Tevens heeft u voldoende praktische kennis opgedaan om Scrum te implementeren in uw organisatie.

Wanneer u deze cursus heeft afgerond dient u een tweedaagse (16 uur) CSM cursus te volgen van een Scrum Alliance Authorized Trainer. Nadat u dit gedaan heeft kunt u op voor het officiële examen en dient u 24 van de 35 vragen correct te beantwoorden. U ontvangt dan tevens 16 Scrum Education Units (SEUs).

Scrum Master trainingen

De meest gevolgde en ook gevraagde cursus is onze online Certified ScrumMaster (CSM) training maar wanneer u niet direct de ScrumMaster certificering wilt behalen maar wel verdere inhoudelijk specifieke kennis op wilt doen zijn er nog diverse andere hoogwaardige cursussen beschikbaar:

Software Practices (SCRUM)
Na afloop van deze cursus bent u bekend met de principes van de SCRUM methodiek. Tevens heeft u voldoende praktische kennis opgedaan om SCRUM te implementeren in uw organisatie. Deze cursus is met name bedoeld voor softwareontwikkelaars.

Advanced Scrum
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die Scrum wilt leren, dus niet alleen softwareontwikkelaars. In deze zeven uur durende cursus leert u op een uitgebreide manier alle ins en outs van SCRUM kennen.

Zo leert u de belangrijkste activiteiten die nodig zijn tijdens het ontwikkelen van software. Denk hierbij aan sprint backlogs, release planning en het uitvoeren van de sprintplanning.

Later in de cursus leert u hoe u de SCRUM methode kunt integreren en customizen als ook het omgaan met veelvoorkomende uitdagingen die kunnen ontstaan tijdens een sprint.

Agile Software Ontwikkeling
Wilt u uw kennis breder trekken dan alleen Scrum en tevens meer leren over Agile, dan is deze cursus daar uitermate geschikt voor.

Scrum is een belangrijk onderdeel van deze cursus maar na afloop bent u met name bekend met de principes van Agile software ontwikkeling. Tevens heeft u voldoende praktische kennis opgedaan om Agile te implementeren in uw organisatie.