Grootste online IT opleider

Beste klantenservice

Veel e-learning in prijs verlaagd

Na betaling, direct starten

SAP cursus voor beginners

SAP cursus voor beginners

Een groot aantal mensen in Nederland denkt er op dit moment over na om over te stappen naar een ICT-baan, omdat er nu in deze branche de meeste kansen en toekomstperspectieven in het verschiet liggen. 

En wat blijkt? Kennis van SAP wordt opvallend vaak gevraagd in vacatures...

Omdat de IT-branche natuurlijk enorm groot is en ook nog eens opgedeeld in verschillende vertakkingen, moet je wel goed weten in welk specifiek vakgebied je je wilt gaan specialiseren.

Heb je interesse om bij een grootschalig bedrijf als Philips, PostNL of Rabobank te gaan werken, dan kan het een verstandige keus zijn om enige basiskennis op te doen van SAP, het systeem dat binnen deze organisaties wordt ingezet om op een slimme manier bedrijfsprocessen te automatiseren.

SAP software zorgt er dus voor dat alle werkzaamheden binnen dit soort organisaties worden geoptimaliseerd en gestandaardiseerd. Iedereen werkt met dezelfde datagegevens.

SAP ervaring

Ervaring met SAP software wordt zeer gewaardeerd door grote werkgevers, dus een online cursus over het softwaresysteem SAP kan uitkomst bieden. SAP is namelijk uitermate geschikte software om bepaalde financiële of logistieke gegevens van je bedrijf mee te automatiseren. Na het invoeren van alle bedrijfsgegevens in SAP, houdt het systeem alle cijfers voor je bij.

Je kunt de SAP software eigenlijk zien als een soort Excel programma, maar dan met veel meer mogelijkheden die specifiek gericht zijn op het bedrijfsleven. Een SAP cursus voor beginners kan je al veel duidelijkheid verschaffen over de precieze werking van dit systeem en hoe dit toe te passen valt binnen een organisatie.

Welke SAP cursussen zijn er online te vinden?

SAP cursus voor beginners

Als je net begonnen bent bij een bedrijf dat SAP gebruikt of nog niet precies weet hoe SAP werkt, dan is de SAP cursus voor beginners bij uitstek: 'SAP Business Suite 7 for End Users.' Dit is een online training waarbij je meteen kennismaakt met alle basisonderdelen van SAP. Per basisonderdeel worden alle stappen uitgelegd en leer je op een praktische manier hoe je de belangrijkste functies in het SAP systeem kunt toepassen.

De basisonderdelen bestaan uit de volgende thema's:

  • Financiën
  • Logistiek
  • CRM
  • Kapitaalbeheer
  • Product levensloop Management
  • Integraal ketenbeheer
  • Relatiemanagement met leveranciers

Het is van belang dat alle medewerkers binnen een bedrijf goed weten hoe SAP werkt, zodat jullie prima op elkaar zijn afgestemd en de verkoopcijfers sneller beschikbaar zullen zijn door dit geautomatiseerde proces.

SAP overview for Project Teams

De cursus SAP overview for Project Teams is, zoals de naam al aangeeft, gericht op projectteams die SAP willen gaan inzetten binnen de gehele organisatie. Het is belangrijk dat alle modules in deze cursus (financiën, logistiek en beheer) in zijn geheel worden doorlopen om gezamenlijk met jouw team, de SAP software te kunnen implementeren.

SAP BusinessObjects Business Intelligence

Naast de SAP cursus die gericht is op verschillende projectteams, bestaat er uiteraard ook de cursus SAP BusinessObjects Business Intelligence specifiek voor projectmanagers die graag de juiste data op een rijtje willen hebben.

Wil jij graag projectmanager worden?

Dan kan je denken aan het verzamelen van data over concurrenten, over productrecensies, over winst en verlies of over de marktpositie van het bedrijf zelf. Met SAP is op dat moment in één klap helder te zien waar er nog winst te behalen valt en wat er allemaal wel goed gaat.

SAP ABAP Programmeren

Wanneer je als projectmanager veelvuldig gebruik gaat maken van de SAP software, is het van belang dat je de programmeertaal van de applicatie kent. Hier is ook een speciale cursus voor ontworpen: SAP ABAP Programmeren.

ABAP is de programmeertaal van SAP die je in deze cursus leert, zodat je als projectmanager zelfstandig aan de gang kunt gaan met het maken van applicaties in SAP, die je vervolgens ook weer zelf kunt aanpassen als er nieuwe wensen binnen het bedrijf zijn.

Het is natuurlijk ook mogelijk om software ontwikkelaars in te huren om deze training te volgen, zodat zij de projectmanager deze taak uit handen kunnen nemen.

Mocht je als particulier dus de overstap willen maken naar een baan binnen de IT als software ontwikkelaar, dan kan je met de software van SAP een heleboel voor een bedrijf betekenen.

Erkend Certificaat

Als je de SAP cursus voor beginners met goed gevolg hebt afgerond, krijg je na de online cursus een officieel erkend certificaat die je aan potentiële werkgevers kunt laten zien. Je kunt na de beginnerscursus natuurlijk ook altijd nog doorstromen naar een van de andere SAP cursussen.

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande uiteenzetting, dan kan je ons via onze contactpagina natuurlijk altijd bereiken (via e-mail, telefoon of chat) en om advies vragen.

Vraag vrijblijvend advies aan >>