PMI: alles over het Project Management Institute

PMI: alles over het Project Management Institute

In het zakenleven en op de banenmarkt wordt er steeds meer gelet op certificeringen en credentials. Deze kunnen een aardig centje kosten om te verkrijgen, maar betalen zichzelf vaak ook snel weer uit. Toch zijn er mogelijkheden om volwaardige en gewaardeerde certificaten te verkrijgen zonder dat het (te veel) geld hoeft te kosten. 

 

Een grote speler die veel professionals graag op weg helpt is het PMI, ofwel het Project Management Institute. Wat deze organisatie nou precies doet, en wat ze eventueel voor jou kunnen betekenen lees je hieronder!

 

PMI: Project Management Institute

 

Het Project Management Institute en het PMBoK

Een van de meest bekende onderdelen van het PMI is het Project Management Body of Knowledge, ook wel bekend als het PMBoK. Dit framework werd voor het eerst uitgebracht in 1996 en wordt sindsdien regelmatig bijgewerkt en geüpdatet om tot op de dag van vandaag relevante informatie te bevatten voor de sector.

 

Het PMBoK creëerde een duidelijke en gemeenschappelijke denkwijze en taalgebruik binnen de project management industrie en zorgde ervoor dat het PMI haar eerste eigen opleidingsprogramma zou creëren: . Na het overweldigende succes dat ze wisten te behalen met deze stappen hebben ze het educatieaanbod uitgebreid met een groot scala aan verschillende opleidingen die relevant zijn voor mensen die actief zijn binnen deze tak van sport. 

De verschillende opleidingen van het PMI

Zoals eerder vermeld heeft het PMI zich flink beziggehouden met het uitbreiden van het aanbod van opleidingen. Deze opleidingen bieden allerlei handvatten en een schat aan kennis voor projectmanagement professionals, zodat zij alle vaardigheden kunnen beheersen die nodig zijn om te overleven in een industrie die verre van stil zit. Een aantal populaire opties binnen het opleidingenaanbod zijn: 

 

  • Project Management Professionals (PMP)
  • Certified Associate in Project Management (CAPM)
  • PMI Professional in Business Analysis (PMI-PBA)
  • PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP)
  • PMI Scheduling Professional (PMI-SP)
  • PMI Risk Management Professional (PMI-RMP)
  • Portfolio Management Professional (PfMP)
  • Program Management Professional (PgMP)

 

Van alle certificaten zijn het PMP- en het CAPM-certificaat het dichtst bij het PMBoK gebleven qua filosofie. Wanneer je eenmaal een PMI-certificaat hebt behaald, moet je elke drie jaar een minimaal aantal Professional Development Units (PDU’s) behalen om dit certificaat te behouden. Deze PDU’s kun je verkrijgen door essays te schrijven, cursussen te volgen of activiteiten bij te wonen die betrekking hebben op jouw vakgebied.

 

PMI: Project Management Institute

 

Altijd een plan van aanpak met het PMI

Al deze opleidingen zijn te volgen in verschillende niveaus, zodat er een certificaat is te halen voor ieder type functie. De focus van deze opleidingen ligt op het standaardiseren van het managen van projecten, om te zorgen dat mensen die een leidinggevende rol binnen zo’n organisatie bekleden, altijd een weldoordacht plan van aanpak hebben; zowel bij grote als kleine projecten.

 

Vooral bij kleine projecten gaan mensen er sneller van uit dat er geen concreet plan voor nodig is omdat je iets minder lopende onderdelen hebt binnen zo’n project dan een heel groot evenement bijvoorbeeld. Toch blijkt het in de praktijk dat juist door deze instelling vaak fouten gemaakt worden en dit ten koste gaat van de kwaliteit van het eindproduct.

Voor wie zijn de opleidingen van het PMI geschikt?

De opleidingen van het PMI kunnen iedereen goed van pas komen, maar vooral professionals die in de projectmanagement industrie werkzaam zijn hebben veel baat bij deze certificaten. Voor veel posities binnen deze branche zijn sommige certificaten ook verplicht voordat je deze functie mag bekleden.

Wat betekent het als je een PMI-certificaat hebt?

Net zoals met andere diploma’s en certificeringen betekent dit ook dat je over een bepaalde hoeveelheid kennis en vaardigheden beschikt die jou kwalificeren om functies binnen het project management te bekleden. Elk van de acht verschillende opleidingen van het PMI heeft natuurlijk een iets andere focus dan een ander, maar de essentie ervan is hetzelfde: je snapt hoe je een (bepaald aspect van een) project moet managen.

Hoeveel kosten de opleidingen voor een PMI-examen?

De kosten voor deze opleidingen verschillen per aanbieder en per opleiding. Het examen via het PMI Institute, voor het PMP-certificaat, kost op het moment van schrijven tussen de zeven en acht honderd euro. ICTTrainingen.nl biedt zelf ook goedkope opties aan om je goed voor te kunnen bereiden op het PMI Certificerings Examen!

 

PMI | Icttrainingen.nl

 

Als je ervoor kiest om dit traject aan te gaan is het belangrijk om jezelf er goed op voor te bereiden. Zorg ervoor dat je tijd vrij kan maken om te studeren en weet waar je aan begint! Niks is spannender dan een nieuwe uitdaging aangaan, maar het geeft een nog beter gevoel als je de uitdaging eenmaal hebt afgerond en een mooie titel onder je naam erbij kan schrijven!

 

Wil jij nou ook graag jezelf door blijven ontwikkelen en certificaten behalen binnen jouw interessegebied? ICTTrainingen.nl helpt jou daar graag bij! Met een breed aanbod aan verschillende opleidingen binnen verschillende takken van deze branche, is er voor iedereen een gepast leertraject te vinden die hen een stapje dichter bij hun droomfunctie brengt!

Alle cursussen met betrekking tot (data)beheer, verschillende digitale vaardigheden, webdesign of marketing, wij bieden het aan; zowel voor organisaties als voor cursisten!