Grootste online IT opleider

Beste klantenservice

Award winning e-learning

Na betaling, direct starten

5 tips voor je MCSA Windows Server Certificering + BONUS TIP

5 tips voor je MCSA Windows Server Certificering + BONUS TIP

Voor IT'ers is het erg belangrijk het MCSA certificaat te behalen; MCSA is de afkorting voor Microsoft Certified Solutions Associate. Met dit MCSA Windows Server certificaat toon je namelijk aan over de juiste kennis en ervaring the beschikken en laat je werkgevers zien dat je over alle IT-competenties beschikt.

Het valt echter niet helemaal mee om het MCSA-certificaat te behalen. Behalve een goede voorbereiding is ook discipline noodzakelijk om een kans van slagen te hebben. Daarnaast krijg je ook nog eens de maken met (on)gezonde spanning vlak voor het examen. Lees hier een aantal tips om het behalen van het MCSA-certificaat iets makkelijker te maken.

Ga direct naar de MCSA Windows Server Trainingen (al v.a. €389.-) >

1. Heb je de juiste MCSA Microsoft Server certificering?

Een van de belangrijkste digen waar je naar uit moet kijken is of je wel de juiste certificering van Microsoft hebt gekozen. De certificeringen van Microsoft kunnen namelijk nogal wijzigen en vandaar dat het verstandig is om steeds op de hoogte te zijn van de meest actuele versies. Om de juiste keuze te maken kun je beroep doen op de MCSA of MCSE certificeringshulp. Dit is een handig stappenplan die je helpt bij het vinden van de juiste certificering en tevens ook inzicht biedt in wat je moet doen om dit certificaat te behalen. 

2. Goede planning

Plan je MCSA training zo dat je na alle procesonderdelen een korte pauze kunt houden om het hoofd even helemaal leeg te maken. Behalve planning is ook ritme erg belangrijk in het gehele traject. Ritme krijg je door te kiezen voor vaste studiemomenten. Zorg ervoor dat die momenten niet te lang zijn, het moet allemaal wel te doen zijn immers.

Het is verstandig om de trainingen in een relatief kort tijdbestek te volgen. Kies dus eerder voor drie dagen, dan een vrij weekend en dan nog eens twee dagen om te leren dan voor een periode van vijf dagen achtereen leren. Bewezen is dat een trainingsdag per week allesbehalve efficiënt is.

banner blog USP

3. MCSA zelfstudie

Praktijkervaring is erg belangrijk in combinatie met het behalen van het certificaat MCSA. Zoek dus een plek waar je die ervaring op kunt doen. Soms past dit prima binnen het reguliere werk, een oefenomgeving creëren is daarnaast altijd goed. Het bouwen van een eigen testomgeving waar je ongestoord aan het werk kunt is ideaal. Nog iets; kies altijd voor een digitale versie van het cursusmateriaal. Je hebt dan wel al onderzocht of je de meest actuele certificering volgt (eerste stap die je zet in het gehele traject), toch kun je zomaar een update krijgen gedurende het traject.

Kies je voor de papieren uitvoering dan is de kans groter dat je achterop raakt. Kies je voor digitaal, dan krijg je automatisch en gratis een update mocht er een meer actuele versie voor je beschikbaar zijn. Digitaal is toch al handig omdat je gemakkelijk terug kunt naar eerdere versies van de training. Bovendien kun je digitaal gemakkelijker kennis delen met andere cursisten en collega’s.

4. Bereid je goed voor

Het doorlopen van het gehele traject is en blijft een kwestie van oefening baart kunst. Er is ruim voldoende examentraining (bijvoorbeeld MCSA windows server 2016) beschikbaar. Door het maken van een examen ontdek je al snel (lees: het snelst) waar je tekortkomingen liggen.

Check de fouten die je maakt en bestudeer die heel zorgvuldig. Dit is overigens een tijdrovende klus, want het nalopen van een oefenexamen kost vaak veel meer tijd dan het maken van het examen zelf. Gelukkig maakt MCSA e-learning flexibel leren heel goed mogelijk, op de dagen dat jij wilt en kunt leren. Goede voorbereiding kost gewoon veel tijd en zonder goede voorbereiding is de kans op succes niet bijster groot.

5. Wat kan je verwachten op het MCSA Microsoft examen?

Ter voorbereiding op het examen delen wij met jou en paar dingen die je in het MCSA Microsoft Server examen kan verwachten:

 • 3 examens die je moet halen
 • Gemiddeld 40-60 vragen
 • 120 minuten de tijd om het examen af te ronden
 • Tot wel 20 verschillende type vragen
 • Mogelijkheid om je antwoorden te controleren
 • Score van 700 nodig om te slagen

6. BONUS TIP 

Wij bieden de mogelijkheid aan om jezelf compleet voor te bereiden voor het MCSA WIndows Server examen. Als je de training bij ons afneemt beschik je over de volgende mogelijkheden:

 • Mogelijkheid om docent raad te plegen
 • Proefexamens
 • LiveLab waar je de theorie in de praktijk kan toepassen
 • Meerdere maanden toegang
 • Leren waar en wanneer je wil

Ga direct naar de MCSA Windows Server Trainingen >>