De best betaalde ICT certificeringen

De best betaalde ICT certificeringen

Net zoals in iedere branche, is er ook in de IT branche genoeg geld te verdienen. Toch is de IT branche zo breed en is er echt een wildgroei aan certificeringen te behalen.

Wanneer je jezelf focust op het verdienen van veel geld (wie wilt dat nou niet?), welke IT certificaten kan je dan het beste behalen?

In dit artikel lees je de 10 best betaalde IT certificaten volgens Fox Business. De genoemde bedragen zijn gemiddelde bedragen en zijn van toepassing op een internationale markt.

Dus, houd dit in gedachte wanneer je een carrière switch wilt gaan maken ;-)

De 10 best betaalde ICT certificaten

10. Six Sigma Green Belt - €88.000 per jaar

Als Six Sigma Green Belt expert ben je verantwoordelijk voor het verbeteren van de kwaliteit en resultaten van bedrijfsprocessen. Je bent dus verantwoordelijk voor Lean Six Sigma projecten met een specialisatie op het vlak van IT. De Six Sigma Green Belt certificering wordt steeds populairder binnen bedrijven.

9. Certified Ethical Hacker (CEH) - €90.000 per jaar

De Ethical Hacker certificering is booming in een periode waarin IT security een hot item is. Een ethische hacker zoekt naar beveiligingslekken. In plaats dat hier misbruik van wordt gemaakt worden beveiligingsproblemen gerapporteerd en waar mogelijk direct verholpen. Je leert met behulp van ethisch hacken je systemen te beschermen.

8. Certified ScrumMaster - €91.000 per jaar

De Certified ScrumMaster certificering is één van de, misschien de meest populaire project management certificering van dit moment. De Agile en Scrum methodiek helpt software ontwikkeling klantgerichter, flexibeler en effectiever te maken. Met als eindresultaat tevreden eindgebruikers en ontwikkelteams.

7. Certified Information Security Manager (CISM) - €92.000 per jaar

Zoals de naam al doet vermoeden focust de Certified Information Security Manager certificering zich op informatie security management. Als CISM-specialist ben je verantwoordelijk voor de IT security van jouw organisatie. De nadruk ligt dan ook op het ontwerpen, plannen, managen en auditen van de IT security processen binnen een organisatie.

6. Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC) - €94.000 per jaar

De CRISC certificering focust zicht net als veel andere certificeringen in deze lijst op IT Security. Bij het examen wordt je kennis getest op een aantal belangrijke gebieden zoals identification, assessment, response, mitigation, control monitoring en reporting. De waarde in deze certificering zit hem in het feit dat je ieder jaar je kennis moet aantonen waarmee je nieuwe credits verdient om deze certificering te behouden. Zo blijf je dus altijd relevant en up to date!

5. Certified Information Systems Security Professional (CISSP) - €94.000 per jaar

Als IT security professional moet je security kennis hebben van een breed scala aan onderwerpen. Met de CISSP certificaat toon je dit absoluut aan. CISSP professionals zijn informatiebeveiligingsprofessionals die met name verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de architectuur, beheer en ontwerp die de beveiliging van je organisatie waarborgen.

4. AWS Certified Developer – Associate - €97.000 per jaar

De AWS Certified Developer certificering is relatief nieuw in dit speelveld. Deze inmiddels wereldwijd erkende certificering valideert je technische kennis op het gebied van het ontwikkelen en onderhouden van applicaties op het Amazon Web Services platform. Met name het kiezen van de juiste AWS service voor je applicatie is een belangrijk onderdeel van het examen die je moet afleggen om deze certificering te behalen.

3. Project Management Professional (PMP) - €97.000 per jaar

De PMP certificering is waarschijnlijk de meest bekende Projectmanagement certificering ter wereld. Deze staat zeer hoog aangeschreven en dat vertaald zich ook duidelijk naar het jaarsalaris. De PMP certificering is ontwikkeld door Project Management Institute (PMI) en valideert je kwaliteiten op het gebied van het aansturen en managen van projecten en teams. Voor deze certificering wordt je getest op 5 gebieden: initiating, planning, executing, monitoring and controlling, and closing.

2. AWS Certified Solutions Architect – Associate - €103.000 per jaar

Opnieuw een Amazon Web Services certificering in deze lijst, en tevens de eerste die de magische grens van €100.000 weet te slechten. Met deze AWS certificering toon je aan dat je over de kennis en kunde beschikt om systemen te ontwerpen die kunnen draaien op het AWS platform.

1. Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT) - €103.000 per jaar

De CGEIT certificering is ontwikkeld door het itnernationaal erkende certificeringsinstituut ISACA. Deze certicering is de enige in zijn soort en focus zich op het invoeren en onderhouden van governance op ICT bij de grotere organisaties. CGEIT specialisten zijn expert in het managen, adviseren en leveren van assurance-services als het gaat om enterprise IT-governance.

Noot

We willen nog meegeven dat bovenstaande bedragen, waardes zijn die een gemiddelde gecertificeerde ICT-er met deze certificering verdiend. Uiteraard spelen heel veel zaken mee in het bepalen van een salaris. Ook is gekeken naar wereldwijde certificeringen, voor de Nederlandse markt kunnen er dus verschillen zijn.

Hopelijk hebben we je een leuk inkijkje kunnen geven in de best betaalde ICT certificaten.

Wij bieden zelf zeer veel trainingen aan die opleiden voor de examens van bovenstaande certificaten. Voor een geringe investering volg je deze al bij ons. Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Vraag vrijblijvend advies aan >>