Online Microsoft Word cursus

Online Microsoft Word cursus

De voordelen van een online Microsoft Word cursus

Je zit op je werk en moet een tekstdocument opstellen. Welk programma kies je voor deze taak? Voor de meeste mensen is het antwoord Word, een programma van Microsoft en wereldwijd de meest gebruikte tekstverwerker. In de meeste bedrijven wordt er dan ook vanuit gegaan dat de medewerker op zijn minst over basiskennis van Word beschikt. In sommige branches is een uitgebreide kennis zelfs vereist.

Doordat het in zoveel verschillende situaties gebruikt wordt, is Word over de jaren een erg uitgebreid programma geworden. Een simpel document opstellen heeft nog niet zoveel voeten in de aarde, de standaard ondersteuning die Word biedt voor tekstopmaak en spellingscontrole zijn hierbij voldoende om tot een goed resultaat te komen.

Ook complexere documenten kunnen met behulp van Word gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan een document dat bestaat uit verschillende secties of dat gebruik maakt van bladwijzers, grafieken of aangepaste stijlen. Hierbij merk je echter al snel dat je even moet zoeken voor je de functionaliteit gevonden hebt.

Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van Microsoft Office Word, is het verstandig jezelf goed in te werken in het programma. Het is fijn als je weet wat het programma je te bieden heeft en waar je al deze functionaliteiten kunt vinden. Want je moet vaak ook maar net weten dat een toepassing bestaat. Wist je bijvoorbeeld dat je in Word een selectie of een heel document kunt laten vertalen naar een vreemde taal? Om jezelf helemaal wegwijs te maken kun je gebruik maken van een Online Microsoft Word cursus.

banner blog USP

Voordelen van een online cursus

Een online cursus biedt verschillende voordelen, maar de twee meest genoemden zijn toch wel: “Ik kan studeren waar ik wil en wanneer ik wil”. We weten allemaal hoe vol onze dagen kunnen zijn. We willen ons graag toeleggen op nieuwe bezigheden, maar het wil niet altijd lukken hier wekelijks een middag voor vrij te maken. Het is daarom fijn als je een cursus rondom al bestaande verplichtingen in kunt plannen.

Tussen de verschillende afspraken door is er altijd wel een uurtje tijd te vinden om even te gaan zitten, de computer er bij te pakken en in de nieuwe stof te duiken. Soms doen deze momenten zich thuis voor, maar vaak heb je juist even niets te doen wanneer je buitenshuis bent. Al is het wanneer je in de trein zit en maar een beetje voor je uit zit te kijken. Deze tijd kan beter benut worden door juist dan het cursusmateriaal door te nemen.

Het nemen van een online cursus heeft echter nog een groot voordeel! Klassikale cursussen hebben vaak een vooraf vastgesteld ritme. Studenten kunnen wel om verduidelijking vragen, maar uiteindelijk zal er toch een bepaalde hoeveelheid stof moeten worden behandeld in een vaststaande tijd. Wanneer je zelfstandig aan een Online Microsoft Word cursus deelneemt kun je deze tijd geheel zelf bepalen. Wil je de uitleg over tabellen nog een keer horen? Dan speel je het filmpje over dit onderwerp nog een keer af. Heb je het echter de eerste keer al begrepen, dan ga je door naar het volgende onderwerp.

De cursus Word van Icttrainingen.nl

Wie graag meer wil leren van Word kan terecht bij Icttrainingen.nl, zij bieden een Online Microsoft Word cursus van 17 uur met een aantal aantrekkelijke voordelen. Zo is de cursus zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt. Om een zo passend mogelijk lespakket te bieden wordt er eerst een kennistest afgenomen. Hierin wordt bepaald welke onderdelen van het programma de student al beheerst, zodat deze lesstof niet in de cursus herhaald wordt. Tegelijkertijd is de cursus zo diepgaand dat er nog genoeg te leren overblijft voor de ervaren gebruiker.

Een tweede voordeel is de nadruk die er gelegd wordt op praktijkoefeningen. Wanneer je enkel theoretisch les krijgt, zul je bij het gebruiken van Word nog steeds vaak moeten zoeken naar functionaliteiten. Breng je echter gelijk al het geleerde in de praktijk, dan blijft de stof beter hangen en weet je al het geleerde bijna als vanzelf te vinden. Omdat niet iedereen Word op zijn of haar computer heeft geïnstalleerd, stellen wij zelf een versie van het programma beschikbaar. De gebruiker hoeft hier alleen maar voor in te loggen op de leeromgeving.

Geïnteresseerd geraakt in één van onze Word cursussen? Neem eens een kijkje op de Microsoft Word categorie op onze website.