Grootste online IT opleider

Beste klantenservice

Veel e-learning in prijs verlaagd

Na betaling, direct starten

Hoeveel verdient een certified ethical hacker?

Hoeveel verdient een certified ethical hacker?

Veel hackers breken in bij systemen, websites en webwinkels om gegevens te stelen, fraude te plegen of andere slechte dingen te doen, maar niet alle hackers hebben de verkeerde bedoelingen. De gecertificeerde Ethical Hacker hackt niet om mensen te benadelen, maar juist om bedrijven te helpen hun systemen, websites en/of webwinkels beter te beveiligen. 

Maar wist je ook dat een ervaren Ethical Hacker meer dan 80.000 euro per jaar kan verdienen?

Wat doet een gecertificeerd Ethical Hacker?

Een Ethical Hacker gaat actief op zoek naar beveiligingslekken bij systemen, websites en/of webwinkels van bedrijven. Niet om misbruik te maken van deze beveiligingslekken, maar om de lekken te rapporteren.

Door eventuele beveiligingslekken te rapporteren, kan het systeem, de website en/of de webwinkel verbeterd worden. Zo kan voorkomen worden dat het systeem, de site of de shop door hackers met de verkeerde bedoelingen gehackt wordt.

Er zijn steeds meer bedrijven die gebruik maken van de kennis en expertise van hackers. Zo zijn er bedrijven die hun systemen op deze manier beter willen beveiligen, maar zijn er ook veel organisaties die hun website of webwinkel onder de loep laten nemen door een hacker.

Hier moeten ze wel geld in investeren, maar het inhuren van een gecertificeerde hacker is nog altijd goedkoper dan het oplossen van hacking problemen door een hacker met de verkeerde bedoelingen.

Er is dan ook veel werk voor gecertificeerde hackers en dit zal de komende jaren gegarandeerd nog zo blijven.

banner blog USP

Wat is het salaris van deze hacker?

Wat je verdient als gecertificeerd Ethical Hacker, verschilt onder andere van je werkervaring. Werk je 1 tot 4 jaar als gecertificeerd hacker, dan ligt jouw Certified Ethical Hacker salaris rond de 41.000 euro per jaar. Werk je 5 tot 9 jaar als hacker, dan verdien je al snel 56.000 euro per jaar.

Heb je meer dan 9 jaar ervaring als hacker, dan kun je zelfs meer dan 80.000 euro per jaar verdienen. Uiteraard verschillen je verdiensten als Ethical Hacker ook per opdracht.

Sommige opdrachtgevers zijn nu eenmaal bereid meer te betalen voor jouw hacking ervaring dan andere opdrachtgevers. Echter is het over het algemeen wel zo dat gecertificeerde hackers erg goed betaald worden, simpelweg omdat hun kennis erg nuttig en bovendien schaars is.

Je moet een opleiding volgen om gecertificeerd hacker te worden, maar dit opleidingsgeld heb je in een mum van tijd terugverdiend. Zoals je ziet, verdien je als Ethical Hacker namelijk helemaal niet slecht. Zeker als je enkele jaren als gecertificeerd hacker werkt, verdien je een indrukwekkend Certified Ethical Hacker salaris.

Bekijk onze Certified Ethical Hacker training >>

Hoe word je zelf een gecertificeerd Ethical Hacker?

Je kunt alleen gecertificeerd Ethical Hacker worden als je hier de juiste opleiding voor volgt. Icttrainingen.nl biedt een erkende Ethical Hacker opleiding via het opleidingsplatform van EC-Council aan.

Tijdens deze opleiding leer je niet alleen meer over de noodzaak van het ethisch hacken, maar leer je ook meer over sniffing, malware, het hacken van applicaties, het hacken van mobiele apparaten en social engineering. Je kunt dus zeker stellen dat de opleiding van Icttrainingen.nl compleet is. Heb je deze training gevolgd, dan kun je direct aan de slag als gecertificeerd Ethical Hacker.

Een groot voordeel van de Ethical Hacker opleiding van Icttrainingen.nl, is het feit dat je deze opleiding op je eigen tempo kunt volgen. Heb je al wat ervaring met hacking, dan kun je als een speer door de training heen en heb je snel je kennis bijgespijkerd. Heb je nog geen ervaring met hacken, dan volg je de opleiding gewoon op een wat langzamer tempo.

Meer weten over de Ethical Hacker training van Icttrainingen.nl? Kijk dan op de website en schrijf je direct in voor deze leerzame en zeer nuttige training.

CEH training banner, klik hier!