Full Stack Developer: Online Bootcamp

Full Stack Developer: Online Bootcamp

Full Stack Developers zijn enorm in opkomst. De vraag ernaar is groot, maar het aanbod is beperkt. Hier ligt een grote kans voor iedereen die een ambitie heeft om carrière te maken als Full Stack Developer.

Maar wat is eigenlijk de betekenis van een Full Stack Developer?

Op het internet zijn vele definities te vinden die aardig de lading dekken. Hieronder lees je wat het volgens ons betekent.

Wat is een Full Stack Developer?

Een Full Stack Developer is een software engineer die over een breed scala aan kennis en vaardigheden beschikt. De Full Stack Developer heeft kennis van zowel databases, servers, web en de cliënt kant. Hierdoor kan hij zowel frontend als backend programmeren. Ook heeft de Full Stack Developer vaak kennis van meerdere programmeertalen.

Hierbij ligt de focus dus vooral op een brede kennis, en niet per se op specialistische kennis. Dit maakt haar of hem een waardevolle asset binnen development teams.

Meer weten over de eigenschappen en kennis die een full stack developer nodig heeft? Dat lees je in dit artikel: https://icttrainingen.nl/blog/eigenschappen-full-stack-developer

Hoe wordt je een Full Stack Developer?

Om een bekwame Full Stack Developer te zijn moet je de kennis en vaardigheden hebben om een volledige applicatie te bouwen.

De kennis en vaardigheden die je nodig hebt, delen we op in 4 segmenten:

 1. Kennis van diverse programmeertalen
 2. Development frameworks
 3. Databases
 4. Development workflows

Deze kennis en vaardigheden kan je opdoen door bijvoorbeeld een HBO ICT Opleiding te volgen, diverse (online) trainingen te volgen of nog beter: een Full Stack Developer Bootcamp volgen.

En dit is precies wat wij aanbieden.

De Fullstack Developer Bootcamp is uniek in Nederland.

Hij is uniek omdat deze bootcamp het volledige curriculum van een Full Stack developer afdekt, volledig didactisch is opgebouwd en bestaat uit online Live Expert Sessies, waarin je contact hebt met senior docenten en medecursisten. En dit alles is dus gewoon mogelijk in je eigen vertrouwde thuis (of werk) omgeving.

Online Bootcamp: Full Stack Developer

De online bootcamp ziet er als volgt uit:

 • Sessie 1: HTML, CSS, and JavaScript
 • Sessie 2: Advanced JavaScript, jQuery, and AngularJS
 • Sessie 3: Installing Node, MySQL, MongoDB, and Building the APIs
 • Sessie 4: Deployment, Authorization, Templates, and Logs

Vind een bootcamp >>

 

Voor wie is deze bootcamp bedoeld?

Deze bootcamp is bedoeld voor beginnende of gevorderde ontwikkelaars die hun skillset willen uitbreiden ten behoeve van een Full Stack Development rol. Dit houd in dat je kennis opdoet van HTML, CSS, JavaScript, jQuery, AnularJS, Node.js, Express, MySQL en MongoDB. Deze Bootcamp is tevens geschikt voor mensen die zich willen laten omscholen naar softwareontwikkelaar.

Wanneer zijn de eerstvolgende Live Sessies van deze bootcamp?

Deze bootcamp wordt regelmatig ingepland. Bel of chat met iemand van ons Klant Succes Team en informeer naar de eerstvolgende mogelijkheid om deze bootcamp te volgen.

Wat als je bij één van de live bootcamps niet aanwezig kunt zijn? Dan kan je de replay terug kijken voordat je aan de volgende begint. Je hoeft een live sessie niet verplicht gevolgd te hebben om aan de volgende deel te nemen.

Vind een Full Stack Developer Bootcamp >>

De live sessies zijn inclusief:

 • Direct praktijkopdrachten uitvoeren
 • Uitgebreid lesmateriaal (labs / voorbeeldcode)
 • Sparren / chatten met medecursisten
 • Vragen stellen aan de docenten

Tijdelijk actie: Bootcamp bestellen = toegang tot onbeperkt leren

Als je de bootcamp afneemt krijg je ook direct gratis toegang tot ons Onbeperkt Leren concept. Dit betekent dat je toegang krijgt tot ons volledige aanbod aan trainingen. Naast je bootcamp kan je je op deze manier voor een heel jaar lang je in de breedte of de diepte ontwikkelen.

Dit Onbeperkt Leren abonnement bevat naast de Online Bootcamps ook nog:

 • Een instapklare academy
 • Online trainingen: 700+
 • Virtuele labs: 80+
 • Proefexamens: 100+
 • E-books & Luisterboeken: 9.500+
 • Boeksamenvattingen: 1000+
 • Micro-learnings: 45.000+
 • Luisterboeken: 1000+
 • Onbeperkt toegang tot docenten bij de belangrijkste IT examens

En dit allemaal voor maar €888,- (ex btw).

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hoelang duurt deze bootcamp?

In totaal zit er 40 uur aan verplichte lesstof in deze bootcamp. In de praktijk zul je zien dat je vaak langer bezig bent, omdat je dingen naast de live sessies wilt uittesten of lesstof gaat herhalen. Voor ervaren developers kan het zijn dat zij korter over de bootcamp doen, omdat zij basiskennis kunnen overslaan.

Wat is het salaris van een Full Stack Developer?

Het salaris van een Full Stack Developer in Nederland ligt rond de €56.000 bruto op jaarbasis. Dit is wel afhankelijk van werkervaring.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

Diverse online betalingsmogelijkheden en ook betalen via factuur. Maak je van die laatste gebruik dan kan je de abonnementen pas gebruiken na betaling.

Verhoogt het mijn slagingspercentage bij eventuele examens?

Uit de afgenomen evaluaties blijkt dat 92% (!) van de deelnemers slaagt voor het certificeringsexamen nadat ze een bootcamp hebben gevolgd.

Zijn de kosten fiscaal aftrekbaar?

Als je opleiding is gericht op huidig of toekomstig werk dan zijn de kosten van je bootcamp aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. Betaalt de werkgever? Scholingskosten zijn voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar.

In welke taal wordt de bootcamp gegeven?

Deze is volledig in het Engels.

Vind een Full Stack Developer Bootcamp >>