Grootste online IT opleider

Beste klantenservice

Veel e-learning in prijs verlaagd

Na betaling, direct starten

Kabinet slaat januari tijdvak voor STAP-budget over

Kabinet slaat januari tijdvak voor STAP-budget over

Na de nodige chaos achter de schermen heeft het kabinet besloten om het eerste tijdvak van 2023 over te slaan. De tijd wordt gebruikt om cowboys in het opleiders landschap aan te pakken en opleidingen die niet aan de criteria voldoen uit te sluiten van het aanbod.

Het doel van het STAP-budget is natuurlijk verbeteren van de positie van mensen op de arbeidsmarkt. Bij voorkeur zodat mensen zich bewegen naar de sectoren waar tekorten zijn om zo de spanning op de arbeidsmarkt te verlichten. Cursussen in crypto, dropshipping etc. dragen niet bij aan dat doel en zijn verspilling van belastinggeld.

De achterliggende reden is wel te begrijpen, maar het blijft zuur voor de mensen die zich erop in hebben gesteld om 2023 fris te beginnen met een nieuwe opleiding. Het gaat om een klein percentage van de opleidingen die niet aan de criteria voldoen van een select aantal aanbieders (wij hebben zelf onze zaakjes goed op orde). Jammer dat door zo’n kleine groep het hele tijdvak niet door kan gaan.

Wat betekent dit voor jou?

Het goede nieuws is dat het geld van tijdvak 1 wel wordt doorgeschoven, zodat je in tijdvak 2 extra veel kans maakt om ook daadwerkelijk STAP-budget te bemachtigen. Wil je je alvast oriënteren op een interessante training of ontwikkeltraject voor 2023? Bekijk hier het STAP-aanbod.

Heb jij je al aangemeld voor een training voor tijdvak 1? Dan ontvang je binnenkort van ons een nieuw aanmeldbewijs voor het nieuwe tijdvak, dat begint op 28 februari 2023.

Link naar het officiële bericht: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/12/12/kabinet-slaat-januaritijdvak-voor-stap-budget-over