Grootste online IT opleider

Beste klantenservice

Award winning e-learning

Na betaling, direct starten

Wat is Blockchain? (en een Blockchain training)

Blockchain is een technologie die zorgt voor een overdracht van waarde (bijvoorbeeld de BitCoin). Blockchain kan je zien als een groot netwerk van computers (databases).

Waar we sinds mensenheugenis tussenpartijen (trusted third partys) nodig hebben om transacties te voltooien, denk aan banken, accountants en notarissen, is dat via Blockchain niet meer nodig.

In de Blockchain (zie dit als een grootboek) komt iedere transactie terug met daarin opgeslagen de data, de eigenaar, het saldo en bijvoorbeeld de tijd van de transactie. Blockchain kan worden gezien als een gedeelde database die extreem veilig is. Deze veiligheid komt doordat iedere transactie (block) in het netwerk een kopie van het Blockchain heeft. Wordt er geknoeid met de transactie, dan wordt dit direct door het systeem (de Blockchain) opgemerkt.

Een overdracht van waarde (transactie) wordt telkens als een nieuw blok achter elkaar geregen waardoor er een ketting van blokken ontstaat, inderdaad: Blockchain.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een nieuwe vorm van geld, digitaal geld, we noemen dit ook wel cryptocurrency. De waarde van een Bitcoin fluctueert constant, dit komt doordat de Bitcoin beschikbaar is in een open en transparante markt.

De Bitcoin is eigenlijk de grondlegger van de Blockchain techniek en wordt dan ook vaak in één adem genoemd. Het voordeel van Bitcoin is dat er geen bank meer tussen de transactie zit. Dit houdt in dat er geen vertraging meer tussen de transactie is en de transactie direct van persoon tot persoon wordt uitgevoerd.

Doordat de transactie via Blockchain verloopt wordt deze direct gecontroleerd en goedgekeurd. Zo heb je een veilige gecontroleerde transactie binnen enkele minuten uitgevoerd. Ideaal toch?

Bitcoin Wallet

Bitcoins worden online bewaard in een zogenaamde Bitcoin wallet die je op je computer of telefoon installeert. De Bitcoin wallet kan je zien als een echte portemonnee, hier bewaar je echter niet je fysieke geld, maar je Bitcoins. Uiteraard is het zaak deze wallet goed te beveiligen zodat andere (hackers) niet in je Bitcoin wallet kunnen komen. Iedere crypto currency heeft zijn eigen wallet. In deze wallet kan je je Bitcoins bewaren, ontvangen en het doen van Bitcoin betalingen.

banner blog USP

Bitcoin Miners

De verwachting is dat in 2033 het aantal Bitcoins zijn maximum van 21.000.000 miljoen heeft behaald. Kortom: Bitcoins zijn niet onbeperkt beschikbaar. Doordat iedereen zelf Bitcoins kan maken, raken ze een keer op. Het maken van deze Bitcoins kan je doen door middel van Bitcoin mining. Dit is echter niet meer zo eenvoudig als het was. Het vergt zeer veel kennis en geld om zelf te gaan minen. Het minen vergt inmiddels zoveel computerkracht dat de kosten aan hardware erg hoog zijn. Meer informatie over Bitcoin mining kan je vinden in de onderstaande cursus in dit artikel.

Blockchain training

Er is veel over Blockchain terug te vinden op het internet. Van uitgebreide Youtube video’s over Blockchain of blogartikelen zoals deze. Hoe fijn zou het zijn om binnen een paar uur helemaal op de hoogte te zijn van de meest betrouwbare informatie over Blockchain?

In onze online training Blockchain wordt je door een echte Blockchain expert op de hoogte gebracht van alles wat met Blockchain te maken heeft. Cryptocurrency, het ontstaan van de Bticoin en een volledige uitleg, Bitcoin Mining, Bitcoin Wallet...het komt allemaal uitgebreid aan bod.

Zo krijg je de beste Blockchain opleiding die je je maar kan wensen en ga je aan de slag met uitgebreide video’s en zelfs kennistesten.